“Kırklareli’ne 3 Baraj ve 4 Gölet İnşa Ettik”

Kırklareli’nde son 17 yılda DSİ tarafından çok önemli yatırımlar yapıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Kırklareli’nde son 17 yılda 3 baraj 4 Gölet inşa ederek vatandaşın hizmetine sunduklarını açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, açıklamasında, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Kırklareli iline ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kırklareli ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Kırklareli’nde kalkınmayı hızlandıracak Çayırdere Barajı ile 29.830 dekar arazi sulu tarıma kavuşturulmuştur. Tamamladığımız diğer iki baraj ise 2009 yılında Vize Sergen ve 2017 yılında Pınarhisar Kurudere Barajları ile toplam 6.830 dekar saha sulamaya hazır hale getirilmiştir. Yine 2005 yılında Merkez DolhanGöleti, 2005 yılında Lüleburgaz TurgutbeyGöleti, 2019 yılında Kofçaz 1 Göleti tamamlanarak hizmete alınmıştır.Bununla birlikte su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Kırklareli’nde kalkınmayı hızlandıracak, İl’de sulamayı ve ziraatı geliştirecek 4baraj ve 1 göletindaha inşaatına devam ediyoruz” dedi.
Kırklareli’nde Mümbit Topraklarını
Suya Kavuşturduk…
Kırklareli deyince akla bereketli topraklar geldiğini ifade eden Genel Müdür Aydın,“Bereketli topraklara bereket katmak için 10 adet çok önemli sulama tesisleri inşa ettik. Son 17 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisleriyle 200.370 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 84 milyon TL ilave zirai gelir sağladık. Sulamaya açtığımız bu alan çok önemli ama sulayacağımız daha fazla alan var. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden 5 sulama tesisi projesi ile 36.660 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız” diye konuştu.
Atıksu Arıtma Tesislerini İnşa Ettik…
Diğer taraftan Ergene Havzası’nda son teknolojiye sahip 12 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ve 2 tane kollektörhattı inşa ettiklerini ve hepsini hizmete aldıklarını belirten Aydın, “Bu 12 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinden 4 tanesi Kırklareli’ndedir. Bu tesisler Kırklareli Merkez, Vize, Babaeski ve Pınarhisar ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerini inşa ederek hizmete aldık” şeklinde konuştu.
Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve
Toprağımızı Koruduk…
Kırklareli’nin bir başka probleminin de sel ve taşkınlar olduğunu açıklayan Aydın, şöyle devam etti;
“Bu kapsamda Kırklareli’ne 72 adet taşkın koruma tesisi inşa ederek; Kırklareli şehir merkezi ve 61 meskûn mahal ve 46.100 dekar alanı taşkınlardan koruduk. 19 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatları devam etmektedir.Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol