Kırklareli'ne 25 tesis kazandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırklareli'nde inşa edilecek olan toplam 93 milyon TL yatırım bedelli 25 adet tesisi Kırklareli'ne kazandırmak için geliyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu program kapsamında düzenlenecek merasimle DSİ tarafından inşa edilen 19 tesisin temelini atacak, yine DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM)'ne ait toplam 6 tesisin de açılışını gerçekleştirecek.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 28 Nisan Salı günü saat 11.00 'de Kırklareli'nde düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasimi ile yaklaşık 93 milyon lira yatırım bedelli 25 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak.

Kırklareli'ne 93 Milyon TL'lik 25 Tesis
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde Kızılcıkdere Sulaması, Pınarhisar Kurudere Göleti ile 17 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde Babaeski Belediyesi, Pınarhisar Belediyesi Evsel Atıksu Arıtma Tesisleri'nin, Merkez Üsküp Göleti (Revize)'nin ve 1 adet de taşkın koruma tesisinin açılışını yapacak. Ayrıca, OGM'nin inşa ettiği Kanaraderesi Mesire yeri ile Kofcaz İlk Müdahale Ekip Binası'nın da açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 25 tesisin maliyeti ise 93 milyon TL.
Kırklareli Merkezine Yılda 14,20 Milyon m3 İçme-Kullanma Suyu Sağlanacak
Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile 2 adet belediyenin günde 10 bin m3 evsel atıksuyu arıtılacak, Kırklareli merkezine yılda 14,20 milyon m3 içme-kullanma suyu sağlanacak ve 14.220 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca, 4 bin 770 dekar zirai arazinin sulanabilmesi maksadıyla 1.417.000 bin m3 su depolanacak. Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte 8 bin dekar zirai arazi ve 19 adet köy ve 1 adet mahalle de taşkın zararlarından korunacak.
Eroğlu Trakya'da
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bugün Kırklareli'nde 25 tesisin açılışını gerçekleştirdikten sonra Edirne'de 40 tesisin toplu temel atma ve açılış merasimine Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde ise 14 tesisin toplu temel atma merasimine katılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ayrıca Edirne'de Şehit Hacı Hasanzade Mehmet Efendi'nin Kabrini de ziyaret edecek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hizmet denince akla ak parti gelir