Kırklareli’ne 20 doktor kadrosu açıldı

Sağlık Bakanlığı 103. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında Kırklareli’ne toplam 20 hekim kadrosu açıldı. Kırklareli Merkez İlçede Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı sıra Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü, Lüleburgaz Devlet Hastanesi, Vize Devlet Hastanesi, Pınarhisar Devlet Hastanesi, Merkez Askeri Birlikler, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, Merkez 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Lüleburgaz 1 Nolu 112 ASH İstasyonunda görevlendirilmek üzere açılan toplam 20 pratisyen hekim ve uzman hekim kadroları ile Kırklareli’nin sağlık alanındaki doktor açığı biraz daha kapanmış olacak. Bu kapsamda Kırklareli Merkez’de 1 Hematoloji Hastalıkları Uzmanı, 1 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, 1 Kardiyoloji Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Pratisyen Hekim, Merkez Askeri Birliklere 2 Pratisyen Hekim, Merkez Toplum Sağlığı Merkezine 1 Halk Sağlığı Uzmanı ve 2 Pratisyen Hekim, Merkez 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna 1 Pratisyen Hekim kadrosu açılmış oldu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Sağlık Bakanlığı 103. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında Kırklareli’ne toplam 20 pratisyen ve uzman hekim kadrosu açıldığı müjdesini verdi. Yeni pratisyen ve uzman hekim kadrolarının hayırlı olmasını dileyen Minsolmaz, bu kapsamda Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine; 1 Hematoloji Hastalıkları Uzmanı, 1 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, 1 Kardiyoloji Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Pratisyen Hekim, Lüleburgaz Devlet Hastanesine; 1 Göğüs Cerrahisi Uzmanı, Vize Devlet Hastanesine; 2 Pratisyen Hekim, Pınarhisar Devlet Hastanesine; 3 Pratisyen Hekim, Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğüne; 1 Pratisyen Hekim, Merkez Askeri Birliklere; 2 Pratisyen Hekim, Merkez Toplum Sağlığı Merkezine; 1 Halk Sağlığı Uzmanı ve 2 Pratisyen Hekim, Merkez 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna; 1 Pratisyen Hekim, Lüleburgaz 1 Nolu 112 ASH İstasyonuna; 1 Pratisyen Hekim olmak üzere 20 hekim kadrosu ilan edildiğini duyurdu.
Minsolmaz, “Başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya ve emeği geçen herkese teşekkür eder, İlimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Öğrenimi eğitimi sürdürümü zor ve fedakarlık isteyen Doktorluğun da diğer her meslek gibi uğradığı baskılar ve saldırılardan binlerce uzman mensubu yurtdışına göçüp giderse işte böyle nadir bulunan 20 Doktor ancak müjdeler verilerek atanabilir mevkilerine...