Kırklareli’ne 11 Milyar TL’lik yatırım; 19 fabrikanın açılışı gerçekleşti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 18 Kasım 2023 Cumartesi Günü saat 11.30’da Kırklareli’nde toplu açılış törenine katıldı. 19 fabrikanın açılışının yapıldığı törende konuşan Bakan Kacır, “Bugün Kırklareli OSB’mizde 19 fabrikamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz, tekstilden metal sanayiine, makineden kimya sanayiine 19 üretim tesisi, 10,6 milyardan liradan fazla yatırımla Kırklareli’ne ve ülkemize değer katacak, 4 bin 300’den fazla vatandaşımıza iş imkanı sunmuş olacak” sözlerini dile getirdi.
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen toplu açılış törenine AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, AK Parti Kırklareli Başkanı Yunus Ercan Dağtaş, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Büyük Birlik Partisi (BPP) Kırklareli Başkanı Ercan Andaç, AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Bahadır Kovankaya, AK Parti Lüleburgaz Başkanı Abdulsamet Kayalı, Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, AK Parti Kırklareli Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün katılınlar arasında yer aldı. Programda sırasıyla; AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Valisi Birol Ekici ve son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuşma gerçekleştirdi.
“Doğal zenginliklerimizi koruyarak büyüyeceğiz”
AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam konuşmasında şu ifadeleri kullandı;
“Bu güzel gelişmenin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. İlimizde öncede 200 dönümlük bir OSB girişiminin ne doğru düzgün elektriği, doğal gazı ne yolu vardı. Bunların her birini sırf bu bölgede insanlar yararlanabilsinler istihdam sağlayalım diye devletimiz, hükümetimiz ve o dönemki yetkililerimizle el ele vererek geldik. İnşallah bundan sonra çok daha farklı vizyonlara sahip yeni yöneticilerimiz, devlet adamlarımız ve bakanlarımızla çok daha güzel yerlere doğru geleceğiz.
İlimiz için iki hassasiyeti dile getirmek istiyorum. İlimiz İstanbul’a yakınlığı ve İstanbul sanayisinin kendisine bir yer arayışı nedeniyle kıymetli bir hale geldi. Ama biz bunu il olarak sayı bakanımızla, valimizle çok iyi planlayıp birinci sınıf tarıma arazilerini kesinlikle bakanlığımızın ve bakanlıklarımızın, yerel halkımızın için en doğru bir şekilde yapmak zorundayız. Kimsenin üç beş kuruş fazla kazanması için topraklarımızı heba etmeyeceğiz Hemşerimlerimizin de buna olan inancını n tam olmasını istiyorum.”
“İstanbul’un fethindeki topların döküldüğü Kırklareli uzaya sonda roketi gönderdi”
Kırklareli Valisi Birol Ekici konuşmasında Kırklareli’nin önemli bir değer olduğunu ifade ederek uzay çalışmalarının yapıldığı bir bölgesini kapsadığını dile getirerek şu sözleri kaydetti; “İstanbul’un fetih edildiği topların Şahin Tophanesi’nde döküldüğü şehiriz biz. Bu gün de uzaya roket gönderen, Türkiye yüzyılına mühür vuracak uzay çalışmalarının yapıldığı bir şehiriz. 12 Ağustos tarihinde uzaya sonda roketi gönderdik. Organize Sanayi Bölgemize yatırımlarımızla teknolojimizle hem Türkiye’ye hem dünyaya bu gün birlikte çok daha gelişmiş dünyanın ilk 10 gelişmiş ekonomisi içine giren Türkiye’de birlikte yaşayacağız.”
Açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır şu ifadeleri dile getirdi;
“Kırklareli’ne 11 milyar TL’lik dev yatırım”
“Bugün Kırklareli OSB’mizde 19 fabrikamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz, tekstilden metal sanayiine, makineden kimya sanayiine 19 üretim tesisi, 11 milyardan liradan fazla yatırımla Kırklareli’ne ve ülkemize değer katacak, 4 bin 300’den fazla vatandaşımıza iş imkanı sunmuş olacak.
Bu fabrikalarda üretilen ürünler sadece iç piyasaya sunulmakla kalmayacak, ihracatla da ekonomimize katkı sağlayacak. Ben bu vesileyle bu yatırımlarda emeği geçen müteşebbislerimize şükranlarımı sunuyor, Açılışını yapacağımız fabrikalarımızın ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
“Milli Teknoloji Güçlü Sanayi
vizyonumuzda öncü rol
 üstleniyor”
“Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda ülkemizi teknolojiyi üreten ve geliştiren ülke haline dönüştürmek, küresel pazarda ülkemizin etkinliğini artırmak ve dünya çapında bir üretim merkezi olarak konumumuzu pekiştirmek amacıyla, altyapısı güçlü ve çevre dostu planlı sanayi alanları sunuyoruz.
60 yıldır başarı ile sürdürülen organize sanayi bölgesi modeli bu çalışmaların kalbinde yer almakta.  OSB’lerimiz; ortak altyapıları, çevreci yaklaşımları ve tedarik zincirinde oluşturdukları verimlilikle sanayimize hizmet ediyor. Firmalarımızın kümelenmesini sağlayarak firmalarımıza iş birliği kültürünü aşılıyor. Milli Teknoloji Güçlü Sanayi vizyonumuzda öncü rol üstleniyor.”
“Her geçen gün daha fazla söz sahibi oluyoruz”
“Bu bilinçle, 2002 yılında ülkemizde 192 OSB kuruluyken, son 21 yılda ülkemize 161 OSB daha kazandırdık.
OSB’lerimizde çalışan sayısı da 5 kat artarak 2,5 milyona yükseldi. Bugün geldiğimiz noktada 353 OSB ile artık OSB’si olmayan ilimiz kalmadı. İnşa ettiğimiz bu güçlü üretim altyapısı ile birlikte; Ticari araç üretiminde Avrupa lideriyiz. Askeri insansız hava aracı üretiminde, dünya lideriyiz. Beyaz eşya üretiminde Avrupa lideriyiz. Dünyada ikinci sırada yer alıyoruz.   Güneş paneli üretiminde Avrupa’da lideriz, dünyada dördüncüyüz. Çimento ve demir-çelik üretiminde Avrupa birincisiyiz. Geçtiğimiz yıl ihracatımız 254 milyar dolar ile yeni bir rekor kırdı ve bu rekorun başrolünde imalat sanayimiz var.
Türkiye Yüzyılında bu başarı hikayesinin daha da güçlenerek devamını tesis etmek üzere sanayimizin dijital ve yeşil dönüşümü hızlandırıyoruz. Model fabrikalarımızda verdiğimiz yalın üretim ve dijital dönüşüm eğitim ve danışmanlık hizmetleri sayesinde işletmelerimizin verimlilik oranlarını yükseltiyoruz. Kocaeli, Denizli, Eskişehir, Samsun, Trabzon ve Malatya'daki yeni model fabrikalarımızla, fabrika sayımızı 8'den 14'e çıkarıyoruz.“ (Ş.Kenar)


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol