Kırklareli’nden iki engellimiz, Umre’ye uğurlandı

Kırklareli merkezden işitme engelli Enes Savaş ve Lüleburgaz ilçemizden görme engelli Taha Toprak gerçekleşen yarışmada ilimizi temsil etmiş ve derece kazanarak, Umre’ye gitmeye hak
kazanmıştı. Engelli vatandaşlarımız Cumartesi günü Umre’ye uğurlandılar…

Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı ülke genelinde görme ve işitme engellilerine yönelik umre ödüllü ‘Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması’ gerçekleştirilmişti. İşte bu kapsamda ilimizden iki engelli vatandaş Umre’ye gitmeye hak kazandı.
Kırklareli merkezden işitme engelli Enes Savaş ve Lüleburgaz ilçemizden görme engelli vatandaş Taha Toprak için 14 Aralık Cumartesi günü, Özgürlük ve Demokrasi meydanında uğurlama merasimi gerçekleştirildi. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın da katılım gösterdiği programda Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.
Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığının ülke çapında engellilere yönelik düzenlediği bu uygulamanın önemi ve anlamı vurgulandı. Ardından engelli vatandaşlar dualar ile Umre’ye uğurlandılar. Enes Savaş, Taha Toprak ve Taha Toprak’ın babası Ahmet Toprak, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İstanbul Sabiha Gökçen Hava Limanına götürüldü. Kendilerine Vaiz Nuh Yılmaz ve Görevli Lütfü Ateş de eşlik etti.
Kırklareli merkezden işitme engelli Enes Savaş ve Lüleburgaz ilçemizden görme engelli Taha Toprak gerçekleşen yarışmada ilimizi temsil etmiş ve derece kazanarak, Umre’ye gitmeye hak kazanmıştı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol