Kırklareli’nden Ankara Çıkarması

Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, KTSO Başkanı Soner ılık, Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay ve beraberindekiler Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Enerji Bakanlığı Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sami başta olmak üzere pek çok görüşme gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerin ana gündem maddesini Kırklareli’ne yapılan ve yapılacak yatırımlar oluşturdu. 

Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, bürokratlar ve siyasi parti üyeleri Ankara’da çeşitli ziyaretler ve temaslarda bulundu. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Enerji Bakanlığı Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sami Yapıcı, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ziyaret edildi. Ziyaretlerde konu başlığını Kırklareli ve ilçelerindeki yatırımlar ve gündeme dair konular görüşüldü. 
Heyet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a gerçekleştirdiği ziyarette, Kırklareli’de bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu. Gerçekleşen ziyaretle ilgili bilgi veren Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde Bakanlığımızın himayelerinde ilimiz genelinde devam eden ve planlanan projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Sayın Bakanımız; Aile ve Toplum Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri, Şehit ve Gazi Hizmetleri, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri, Kadının Statüsü Genel Müdürlükleri’nin iş ve işleyişleri doğrultusunda sosyal hizmete muhtaç engelli, çocuk, genç, kadın, yaşlı birey ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine yönelik yasa doğrultusundaki hizmetlerle ilgili ilimiz ve ülkemiz genelinde yapılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti” dedi. 
Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’da görüşülen konular arasında Kırklareli’ne yeni bir huzurevi yapılması, Kırklareli Sosyal Yardımlaşma Vakfı Hizmet Binası ve Lojistik Merkezi, Lüleburgaz SODAM, Babaeski Huzurevi, Kaynarca Huzurevi gibi önemli konu başlıklarını görüştüklerini açıkladı. 
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’yi ziyaret
Ankara’da temaslarda bulunan Kırklareli heyeti daha sonra Kırklareli Valisi Birol Ekici başkanlığında ikinci ziyaretini Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'ye yaptı.
Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Bakanlığımızın himayelerinde ilimiz genelinde devam eden ve planlanan projeler ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdik. Üyelerimizin istek, sorun ve taleplerini ileterek, gündeme dair konular hakkında istişarelerde bulunduk. Sayın Bakanımız ilimiz ve ülkemiz genelinde yapılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti” dedi.
Ilık ve Çiler, KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen’i ziyaret etti
Ankara temasları kapsamında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen’i ziyaret etti.
Ziyarette; KGF Destek Paketi’nin detayları hakkında görüşme yapıldı. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin KGF Kredisi konusunda talep ve beklentileri iletilerek, yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulunuldu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol