Kırklareli’ndeki kavşak ihtiyacı

Eski Devlet Hastanesi’nin önüne trafik akışının rahat ve güvenli olması için kavşak yapma kararı alan Belediye Meclisi’nin, şehirdeki diğer sıkıntılı bölgeleri de göz ardı etmemesi isteniyor. Artan araç sayısı, çarpık imarlaşma ve yolların geniş olmaması nedeniyle şehirdeki bazı yerlerde hem araç sürücüleri, hem de
yayalar büyük sıkıntı çekiyor. Bunlardan bir tanesi de Sancaktar Caddesi. Geçtiğimiz yıllarda kavşak ve refüj yapılan, ama daha sonra kaldırılan bu cadde üzerinde tam 5 tane yol geliş-gidiş istikametli olarak orta bir noktada buluşuyor.
Kavşak olmaması, zaman zaman trafik kazalarını da
beraberinde getiriyor.

Kırklareli Belediyesi, eski devlet hastanesi önüne yeni bir kavşak düzenlemesi yapmaya karar verdi. 2 Ağustos tarihinde gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen konuda maddeyle ilgili olarak şu cümleler yer aldı:

“Kırklareli merkez ilçe Camikebir mahallesi, mülkiyeti maliye hazinesine ait olan 77 ada 1 ve 2 parsele sağlık tesisi yapılması planlanmakta olup, kentin gelişim yönünün Kofçaz istikameti olduğu da değerlendirildiğinde, trafik akışının rahat ve güvenli bir şekilde olmasını sağlamak için kavşak düzenleme projesi gerçekleştirilmek istenmektedir.”
Bu talep mecliste oy birliği ile kabul edildi. “Trafik akışının rahat ve güvenli olması” ibaresi, akıllara şehirdeki diğer sıkıntılı bölgeleri getirdi. Bunlardan birisi Sancaktar Caddesi, Cadde üzerinde tam 5 tane yolun geliş-gidişli olarak buluşma noktası olan bu bölgeye daha önce kavşak ve refüj yapılmıştı. Ancak daha sonra bu uygulama kaldırıldı. Vatandaşların hem araç sürücüsü olarak, hem de yaya olarak en çok sıkıntı çektiği bölgelerden birisi olan Sancaktar Caddesi’ne yeniden kavşak ve refüj yapılması isteniyor. Çünkü mevcut durumda, araç trafiği çok riskli hale geliyor, karşıdan karşıya geçecek yayalar da sorun yaşıyor. Hatta bu bölgede zaman zaman ufak çapta maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol