Kırklareli'ndeki hekim sıkıntısı devam ediyor!

Son istatistikî araştırmalara göre, hekim sıkıntısının yaşandığı Kırklareli'nde hastaların mağduriyeti devam ediyor. Kırklareli Merkez ilçede Endokrinoloji doktoru yokluğuna bir de Nörolog eklendi. Kırklareli Devlet Hastanesi'nde, beyin ve sinir sistemi ile ilgili ciddi hastalıkların teşhis ve tedavisini gerçekleştiren uzmanlık alanlarından "Nöroloji" doktorunun yokluğu Kırklareli Merkez ilçede yaşayan hastaları zor durumda bırakmaya devam ediyor 

TÜİK tarafından yapılan araştırmaya göre; 2013 yılında Türkiye'de hekim ve hemşire bazında sağlık personeli başına düşen kişi sayısı hekim için 573, hemşire için 549 iken; bu rakam Kırklareli'nde hekim için 765 ve hemşire için 656 olarak açıklandı. Nitekim bir süredir Kırklareli Devlet Hastanesi'nde bazı ciddi hastalıkların teşhis ve tedavisini gerçekleştiren uzman doktorların yokluğu bu durumu kanıtlar nitelikte.
Merkez ilçede Nöroloji
doktoru kalmadı!
İlimizde; çoğu zaman hastane koridorlarında sergilenen uzun hasta kuyrukları, doktor randevularının, doluluk neticesinde günler sonrasına verilmesi, ciddi hastalıkların tespitinde başvurulan bir teşhis yöntemi olan ultrason randevularının aylar sonrasına verilmesi gibi sorunlara bir de Kırklareli'nin merkezinde uzman doktorların bulunmaması sorunu eklendi. Daha önce Kırklareli Devlet Hastanesi'nde görev yapan Nöroloji doktorlarının tayin sebebiyle işten ayrılmaları neticesinde Kırklareli Merkez ilçede Nöroloji doktoru kalmadı.
Hastalar çevre ilçelere
gitmek zorunda kalıyor
Yaklaşık 2 ay önce tayin durumları sebebiyle ilimizde bulunan Nöroloji doktorlarının görevden ayrılması ve yerlerine kalıcı olarak Nörolog atanmaması neticesinde beyin ve sinir sistemi ile ilgili rahatsızlığı olan hastalar mağdur durumdalar.
Baş ağrısından, el ve ayak uyuşmalarına, baş dönmesinden inmeye ve epilepsiye kadar pek çok ciddi hastalığın teşhis ve tedavisi ile ilgilenen Nöroloji doktorunun yeri, ilgilendiği beyin ve sinir sisteminde rastlanan ciddi hastalıklar söz konusu olduğunda daha da büyük önem arz ediyor. Nitekim rutin muayeneleri dışında ciddi hastalıklardan muzdarip olan ya da acil durumdaki hastaların Kırklareli Merkez ilçeden Lüleburgaz ya da Babaeski gibi çevre ilçelere gitmek durumunda kalıyor.
Aydın: "Doktor sıkıntısı Mayıs sonuna kadar çözülecek"
Konu hakkında bilgi aldığımız Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mesut Aydın, bir süre önce Merkez ilçede görev yapan Nöroloji doktorlarının tayin sebebiyle ilimizden ayrıldığını, bu uzmanların yerine ise çevre ilçelerden (Lüleburgaz) bazı Nörologlar'ın geçici süreliğine Kırklareli Devlet Hastanesi'ne gelip görev yaptığını ifade etti. Söz konusu doktor sıkıntısının çok yakında çözüme kavuşturulacağını sözlerine ekleyen Aydın, atama usulüyle iki Nöroloji doktorunun hastanede göreve başlayacağını, 1 Nörolog'un da geçici olarak görevlendirileceğini dile getirdi. Öte yandan Aydın, Nöroloji doktoru sıkıntısının en geç 2016 Mayıs ayı sonuna kadar çözümleneceğini vurguladı.
Endokrinoloji
doktoru da yok!
İlimizde beyin ve sinir sistemi rahatsızlıkları gibi hastalıklarla uğraşan Nöroloji doktoru sıkıntısının yanı sıra Endokrin sistem hastalıklarıyla ilgilenen Endokrinoloji doktoru eksikliği de mevcut.
Diyabet, Tiroid hastalıkları, Metabolik bozukluklar, Hormonların fazla ya da az üretimi, Menopoz, Osteoporoz, Hipertansiyon, Yağ metabolizması ile ilgili hastalıklar, İnfertilite (Kısırlık), Büyüme geriliği (Boy kısalığı), Salgı bezlerinin tümörleri, Şişmanlık gibi ciddi rahatsızlıkların tanı ve tedavisinde büyük rol oynayan bir Endokrinolog'un Kırklareli Merkez ilçede bulunmaması neticesinde bu hastalıklardan muzdarip olan hastalar ne yazık ki yine çevre ilçelere gitmek durumunda kalıyorlar.
Merkezinde uzman doktorların bulunmaması sebebiyle başka il ve ilçelere taşınmak zorunda kalan vatandaşların yaşadığı mağduriyet, Bir Avrupa kenti olan Kırklareli'ne yakışmıyor.
Hasta ve hasta yakınlarını zor durumda bırakan bu sorunların çözümü Kırklareli Merkez ilçede yaşayan vatandaşların ortak dileği.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yetersizlik ve ilgisizlik.......kesinlikle katılıyorum. annem kaç zamandır baş dönmesi yaşıyor ve kbb ye gitti. işitme testi yapıp birşey yok deyip nörolojiye yönlendirdiler. nöroloji dr ları da çok sık değiştiğinden bir sonuca ulaşılamadı. İstanbul da gittiğimiz nöroloji prof. ü bize sıkıntının iç kulaktan kaynaklanabileceğini iletti. en son kbb ye Edirne ye gittik. çünkü kırklareli devlet hastanesi kbb iç kulaktan kaynaklanabileceğini bile belirtmeden annemi nöroloğa göndermiş. yaklaşık 1 ay baş dönmesi yaşadı annem. edirne deki dr dan allah razı olsun. işte böyle memleketimin dr ları. ne diyelim buna şükür gelenin neden gittiği de tartışılır. her seferinde farklı dr her seferinde tekrar tekrar anlatılan hastalıklar... bekleyen hastalara yazık onlara acil şifalar daha iyi hizmet istiyoruz. bir kbb iç kulaktaki dengenin bozulabileceğini söyleyip gerekli hareketi yaptırsaydı eğer annem daha aynı gün iyi olacaktı.