Kırklareli’nde yaşanan elektrik kesintileri isyan ettiriyor

Kırklareli genelinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları ve esnafı isyan ettirdi. Yaşanan mağduriyetlerden dolayı şikayetçi olan halk, kesintiler ile ilgili hiçbir yetkiliye ulaşamamaktan dolayı dert yanıyor. Esnaf da işlerinin aksamasından dolayı mağduriyet yaşadığını ifade ederek, bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyor.


Önadım Haber
Kırklareli’nde bitmek bilmeyen elektrik kesintileri, işleri aksattığı kadar ısınma konusunda da zorluklara sebep oluyor. Özellikle küçük çocukların ve yaşlıların ısınma konusunda zor durumda kaldığını ifade eden vatandaşlar, hava muhalefeti dolayısıyla olmayan kesintilerin yaşanmaması gerektiğinin altını çiziyor.
Esnaf elektronik sistemlerden yararlanamıyor
Elektrik kesintilerinden dolayı var olan sistemlerden yararlanmakta güçlük çektiklerini ifade eden Bukelemun Cafe İşletme Sahibi Berkay Çamlı; “Elektrik kesintileri bizi kesinlikle mağdur ediyor...

Baştarafı Sayfa 1’de
Tam dolu zamanda bir gidiyor. Sistemimiz gidiyor. Hesap almak için bilgisayar üzerinden kullandığımız sistemimizi kullanamıyoruz. Tavanımızın üstü açılır kapanır. Bir keresinde tam açtığımızda elektrikler kesildi. Öyle çok elektrik kesiliyor ki artık işletmenin tavanını açmaya korkuyoruz” sözlerini dile getirdi.
“Müşterinin siparişlerini yapamıyoruz”
İşletmede birçok malzemenin elektronik olduğunu dile getiren Çamlı, “Mutfakta kullanılan araç gereçlerimiz elektronik olduğunu için kesintilerde bütün işlerimiz kilitleniyor. Müşterinin siparişlerini yapamıyoruz. Durum böyle olunca da müşterile- rimize karşı mahcup oluyoruz” dedi.
Öğrenciler de mağdur…
Öğrenci olduğunu ifade eden Burak Güre, elektrik kesintilerinden dolayı önemli sorunlar yaşadıklarını dile getirerek, “Elektrik kesintileri çok sık oluyor. Önemli işlerimiz oluyor. Kesintilerden dolayı işlerimizi yapamıyoruz. Evlerde kombilerden tutun da her şeye kadar elektrikle çalışıyor artık. Böyle ansızın ve aşırı kötü olmayan havalardaki kesintilerin sebepleri ne olabilir ki? Sürekli bitmek bilmeyen bakım mı yapılıyor?” şeklinde konuştu.
“Adamın saçının yarısı tıraşlı
halde bekliyoruz”
Yaşanan kesintilerden dolayı dükkanındaki işlerinin önemli şekilde aksadığını ifade eden Barış Erkek Kuaförü İşletme Sahibi Barış Tıkılı, “Elektrik kesintilerinin sebebi olmalı. Böyle ansızın ve sık sık kesinti olmasının mantıklıı açıklaması nedir? Tıraş ettiğimiz müşterimizin işi bitmeden elektrik gidiyor. Elektrik gelene kadar müşterinin kafasının yarısı tıraşlı halde bekliyoruz. Tıraş bitmeden müşteriyi ne eve gönderebilirim, ne de adam sokağa çıkabilir. Düşünsenize saçlarının yarısı kısa yarısı uzun ya da sakalının yarısı var, yarısı yok” şeklinde konuştu.
“Elektrik olmadan işler dönmüyor”
Elektrik kesintilerinden dolayı işlerin durma noktasına geldiğini ifade eden Berber Gökhan, “Hava koşullarında elektrik kesintisine sebep olacak kadar bir durum olmadan bu kesintilerin nedeni ne olabilir ki? Elektrik olmadan işler dönmüyor” dedi.
“Makinelerimiz zarar görüyor”
Kamu kurumunda çalıştığını ifade eden vatandaşlar, “Mağduriyet yaşanıyor tabiî ki. Günümüzde elektriksiz kullanılan ne kaldı ki? Makinelerimiz bile zarar görüyor bu kesintilerden dolayı” dedi.
“Eve jeneratör mü almalıyız?”
Elektrik kesintilerinden dolayı zorluklar yaşadığını ifade eden Salim Millet, “Valla bu kesintilerden dolayı gerçekten zor durumlar yaşıyoruz. Eve jeneratör mü almalıyız? Elektrik kesilince çocuklar ve biz yaşlılar ısınmakta zorluklar yaşıyoruz. Yorgan altına girsek de doğru düzgün ısınamıyoruz. Burası daha soğuk bir yer olsaydı da, bu kadar çok elektrik kesintisi yaşansaydı ne olacaktı? Nasıl ısınacaktık? Hava muhalefeti dolayısıyla olan kesintilere yapacak bir şey yok tabi ki. Ancak kesintiye sebep olacak kadar bir şey yokken neden böyle kesintiler oluyor. Telefon edip derdimizi anlatmak istiyoruz ancak karşımıza muhatap bulamıyoruz. Telefona çıkanlar da bize söylenen neyse biz de sizlere onu söylüyoruz diyorlar. Nasıl bir durumsa ne kesintinin sebebini doğru düzgün öğrenebiliyoruz ne de karşımızda bir muhatap bulabiliyoruz” sözlerini dile getirdi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol