Kırklareli’nde yapılan aşı sayısı 467.329’a ulaştı

Türkiye’de Coronavirüs’e karşı aşılama mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. Bu anlamda ülkemizde 76 Milyonu aşkın kişi aşılandı. Kırklareli’ne baktığımızda aşı yapılan kişi sayısının 467.329’a ulaştığını görüyoruz. 1.Doz Uygulanan Kişi Sayısı; 240,735 2.Doz Uygulanan Kişi Sayısı ise; 184,428 oldu

Çin'den satın alınan Coronavac aşısı ve Almanya’dan alınan Biontech aşısı ülkemizde uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda dün saat 17.00 itibariyle ülkemizde yapılan toplam aşı sayısı 76.103.408 oldu. 1.Doz Uygulanan Kişi Sayısı; 41.746.880’e, 2.Doz Uygulanan Kişi Sayısı 28.819.955’e ulaştı. 

Kırklareli’ne baktığımızda aşı yapılan kişi sayısının 467.329’a ulaştığını görüyoruz. 1.Doz Uygulanan Kişi Sayısı; 240,735 , 2.Doz Uygulanan Kişi Sayısı ise; 184,428 oldu. Sayılar her geçen süre artmaya devam ediyor.
Türkiyede 76 milyon dozdan fazla aşı uygulandı.Yaş sınırı 40’a düşürüldü, aşılama rekor düzeye ulaştı. Sadece bir günde 750 bin aşı randevusu alındı. Bugüne kadar uygulanan doz sayısı da 76 milyonu aştı.
Aşı tedariki de aşılama da hızlandı. Cuma, cumartesi ve pazar günleri bir buçuk milyon doz aşı uygulandı.
40-44 yaş grubunun aşılanmaya başlamasıyla merkezler daha da yoğunlaştı.
Bugüne kadar uygulanan doz sayısı da 76 milyonu aştı. 20 milyondan fazla kişiye ilk doz aşıları yapılırken, iki doz aşısı tamamlananlar 14 milyona yaklaştı.
Yaş gruplarının aşı tedarikine göre her hafta 5 yaş düşürülmesi bekleniyor.
Hedef, haziran sonunda 20 yaş ve üstünü aşılamaya başlayıp sonbahar dönemine kadar toplumsal bağışıklık sağlamak.
Peki Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?
Vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu e-Nabız üzerinden MHRS’ye bağlanarak ya da MHRS web, mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO 182 hattını arayarak alabiliyor.
Öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanması için randevular, "mhrs.gov.tr", "enabiz.gov.tr" siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ile "Alo 182" hattı üzerinden alınabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.
Vatandaş, randevusu ile hekime gittiğinde hekimler “AŞILA” mobil uygulamasını kullanarak, vatandaşın T.C. Kimlik numarası, randevu barkodu, randevu numarası ya da randevu listesi içerisinden kişi bilgilerine erişip sorgulama yapabiliyor. Böylelikle sorgulanan kişiye ait bilgiler görüntüleniyor.
Ardından uygulayacağı aşının QR kodunu uygulama üzerinden okutarak, hem aşıya ait bilgileri kaydediyor, hem de aşının uygunluğunu kontrol ediyor. Hekim QR kodu okuttuğunda aşının saklama koşulları, soğuk zincir doğrulaması Aşı Takip Sistemi üzerinden sorgulanıyor, uygunsa aşı yapılıyor, değilse işlem iptal ediliyor.
Hekim kaydı tamamlayıp vatandaşa aşıyı uyguladığında vatandaşın hem telefonuna kısa mesaj bilgilendirmesi yapılıyor, hem e-Nabız hesabındaki “Elektronik Aşı Kartı”na kaydediliyor, hem de Hayat Eve Sığar hesabına gönderiliyor. (G. Ayyıldız)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol