Kırklareli’nde yangınlar büyümeden söndürüldü

Kırklareli’nde Osmancık-Ataköy arasında bulunan ormanlık bölgede ve Pınarhisar-Kırklareli yolunda bir aracın alev alması sonucunda çıkan yangınlar, büyümeden söndürüldü. İtfaiye ekiplerince müdahale edilerek söndürülen yangınlar hakkında konuşan İhsan Talay, vatandaşları orman yangınlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Kırklar Haber
Son günlerde ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan orman yangınları canımızı yakmaya devam ediyor. İlimizde de çıkan bir yangın neyse ki büyümeden söndürüldü.
Osmancık-Ataköy arasında ormanlık alanda çıkan yangına ve Pınarhisar-Kırklareli yolu üzerinde çıkan araç yangınına itfaiye ekiplerinin anında destek sağladı. Yangın söndürme helikopterinin de desteğiyle kontrol altına alınan yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
“Vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı duyarlılıklarını önemle artırması gereklidir”
Yangınlara karşı vatandaşları uyaran Pınarhisar belediye Başkanı İhsan Talay, “Yaz mevsiminin son demlerinde ve sıcak geçen şu günlerde; vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı duyarlılıklarını önemle artırması gereklidir. Vatandaşlarımızın anız yakmamaları ve duman gördüklerinde anında haber vermeleri, ormanlara sönmemiş sigara ve yangına yol açabilecek maddeler atılmamalı, orman içinde ve yakın mesafelerde anız, çöp ve piknik ateşi yakmamalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol