Kırklareli’nde vakalar artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerdeki haftalık vaka oranlarını açıkladı. Kırklareli genelinde vaka sayıları artış gösterdi. Geçen hafta 100.000 kişide 52,61 olan vaka sayıları bu hafta itibariyle 71,05 olarak açıklandı. Bu durumda ilimizde vaka sayıları yüzde 19 artmış oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Ülke genelinde vaka sayılarıda artış gözlendiğini açıkladı.
Bakan Koca : “Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin 1 Mart itibarıyla kademeli normalleşme sürecine gireceğini duyurmuştu. Edinilen bilgilere göre, İller 4 kriter çerçevesinde puanlandırılacak. Bu puana göre risk durumları renklerle ifade edilecek. İllerle ilgili 'yerinde karar' süreci başlayacak.
Mart ayı itibarıyla başlayacak olan kademeli normalleşme sürecinde, illerde sıkılaştırılması veya gevşetilmesi gereken kısıtlamalar yeni uygulamayla belirlenecek.
Risk Sınıflandırması şu şekilde oldu: Yüz binde 10’un altında vaka görülen iller “düşük riskli“, Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller “orta riskli“, Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller “yüksek riskli“, Yüz binde 100’ün üstünde vaka seyri görülen iller ise “çok yüksek riskli” olarak belirlenecek. Bu durumda 71,05’lik ortalamayla Kırklareli “Yüksek Riskli” iller arasında yer alıyor. (G. Ayyıldız)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Artar çünkü kurallara uyan belli bir kesim hariç kimse kurallara uymuyor. Herkes dışarı çıkma saatine uysa bunlar olmaz. Dışarıda olana da kimsenin brşey dediği yok. Ben şunu anladım. Bizim halkımız yasaktan başka birşeyden anlamıyor. Esnetmeye geldimi herkes o ipin ucunu kaçırmaya pek hazır.