Kırklareli’nde uygun fiyatlı et yok satıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından A101 ve BİM marketleri aracılığı ile satışına başlanan 14.50 Türk Lirasına satılan yarım kilo paketteki kıyma ve 15.50 Türk Lirasına satılan paketteki yarım kilo kuşbaşı et, marketlere geldiği gibi tükeniyor. Sınırlama uyarınca bir vatandaş sadece iki paket satın alabiliyor. Buna rağmen etler sabah erken saatlerde tükeniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ülkemizin en büyük iki market zinciri aracılığı ile başlattığı uygun fiyatlı et satışına ilimizdeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların akın ettiği reyonlarda, yarım kilo paketler halinde satılan kıyma ve kuşbaşı et geldiği gibi tükeniyor. 14.50 Türk Lirasına satılan yarım kilo paketteki kıyma ve 15.50 Türk Lirasına satılan paketteki kuşbaşı et vatandaşımızın yüzünü güldürdü. İki dev market zincirine giderek et almak isteyen vatandaşlarımız sınırlama uyarınca sadece yarım kiloluk iki paket et alabiliyor.
Et fiyatlarının belini büktüğü vatandaşımızın yüzünü güldürecek bir uygulama başladı. A101 ve BİM marketlerinde vatandaşlarımız için yarım kilo paketler halinde kuşbaşı et ve kıyma satılmaya başlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, başlattığı uygulamayla ülke genelinde toplamda 13 bin şubesi olan iki market zinciri ile 81 İl ve 890 ilçede uygun fiyatlı satışına başladı. Kırklareli’mizde geldiği gibi biten etler,vatandaşlarımızın iki market zincirinin şubelerini et bulmak için gezmelerine neden oldu. Uygun fiyatlı et satışları hakkında görüşlerini sorduğumuz Kırklarelili vatandaşlar, ‘’ailemizde daha fazla et tüketmemizi sağlayacak güzel bir gelişme’’ şeklinde görüş bildirdiler. Ucuz etin bütçelerini sarsmadan evlerindeki sofralarını şenlendirdiğini belirten vatandaşlar, indirimde emeği geçenleri kutladılar. İndirimin ve et bolluğunun daha da artmasını çok istediklerini belirten vatandaşlar, uygulamanın güzel bir başlangıç olduğunu ifade ettiler. İlimizde yoğun ilgi gösterilen kıyma ve kuşbaşı indirimli et satışına iki marketin de reyonları yetişmekte zorlandı. Yapılan et satışları hakkında tek olumsuz durumun marketin vatandaşa et yetiştirmede zorlanması olduğunun altını çizen vatandaşlarımız, bunun da önümüzdeki günlerde normalleşmesini umduklarını ifade ettiler. Güzel uygulamanın arkasında olduklarını belirten Kırklareli halkı , uygulamanın kapsamının genişleyerek devam etmesini temenni ettiler. Vatandaşımızın yüzünü güldüren uygun fiyatlı et satışı hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba; “Vatandaşlarımızın et ihtiyaçlarını ucuz ve uygun fiyatla karşılayabilmeleri için uzun süredir yoğun bir tempo ile çalıştığımız kamuoyunun malumudur. Bu çalışmalarımızı sonuçlandırma aşamasına getirdik. Bu kapsamda öncelikli hedefimiz, en geniş tüketici kitlesine ulaşmaktır. Bu maksatla Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en ucuz ve en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılmasını hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek üzere kıyma etin kilosunu 29 TL ve kuşbaşı etin kilosunu 31 TL’den satmayı taahhüt eden ve Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan zincir marketlere Et ve Süt Kurumumuz tarafından dana karkas et satışı yapılacaktır. Bir yandan vatandaşlarımızın et ihtiyaçlarını ucuz ve uygun fiyatla karşılamaları için bu çalışmaları yaparken yerli hayvan yetiştiriciliği yapan besicilerimizi de koruyacağız. Bu doğrultuda besicilerimizin yerli hayvanlarını, Et ve Süt Kurumumuzda kesilmesi kaydıyla kilosunu 25 TL’den satın alacağız. Bakanlık olarak yürütmüş olduğumuz çalışmalarımızdaki amacımız, hem tüketiciyi hem de üreticiyi mağdur etmeyecek bir yapı oluşturmaktır.
Tüketicilerimize uygun fiyattan et temin edilmesi ve hayvan üreticilerimizin de imkânlarının geliştirilmesi yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol