Kırklareli’nde su paniği!

“Son zamanlarda artan hastalık vakalarında sebep akan çamurlu sular mı?”
“Bir diğer endişe ise çeşmelerden sadece çamur mu akıyor, yoksa başka maddeler de var mı şeklinde”

Kırklareli vatandaşlar son zamanda yağan yağmurlardan sonra çeşmelerden akan çamur vb. şeyin tedirginliğini yaşıyor. Yağışlı havalardan sonra şebeke suyunda yaşanan kirlilik dikkati çekiyor. Kırklareli Barajından gelen arıtma suyu çamura benzeyen bir şekilde evlerin çeşmelerinden aktığını ifade eden vatandaşlar bu olayın sonrasında, artan hastalık vakalarını da bu duruma bağlayarak şehirde iyice bir panik havasının oluşmasına neden oldu.
“Şimdi akıllarda oluşan tek soru var; artan hastalık vakaları son zamanda akan çamura benzer şebeke sularından mı meydana geliyor?”
Evet, Kırklarelili vatandaşların büyük kısmı durumu şebeke sularına bağlayarak halk sağlığını tehdit ettiği görüşünde bulunarak, “Çeşmelerimizden adeta su yerine çamura benzer bir şey akıyor. Yağışlı havalarda şehir suyu bu hale geldi. Birçok insan kullanma suyu olarak damacına sularını tercih ediyor. İnsanlar yetersiz arıtma ve altyapı yüzünden damacana suyu içmeye zorlanıyor
“Vatandaşların bulaşıklarını dahi yıkayamadığı suyu için çok sayıda çocuğun karın ağrısı şikâyetiyle hastanelere kaldırıldığı ifade ediliyor”
Musluklardan akan kirli su nedeniyle defalarca yetkililere ulaşmaya çalıştığını belirten vatandaşlar çamurlu suların musluklardan akmaya devam ettiğini ifade ettiler. Çamurlu akan sular nedeniyle 2 günden beri mağdur olduklarını ifade eden Lokanta İşletmecileri de, “Sularımız iki gündür bulanık geliyor. Halk bu yüzden şikâyetçi. Müşteriler geldiğinde su içemiyor hazır su istiyor. Parası olmayan müşteri de bu konuda şikâyet ediyor. Dün akşam dolaba su doldurduk hepsi çamurluydu dökmek zorunda kaldık. Dolap da kirlendi dolabı da yeniden yıkamak zorunda kaldık” İfadelerini kullandı. Kırklareli’nde devam eden bu ikilemeler şu aralar gündemi meşgul eden en büyük olaylardan biri olarak karşımıza geliyor. Zaten bundan öncesinde de Belediye’nin arıtma suyu konusunda projeleri olduğu söylenmişti fakat halen ortada bir şeyin olmadığını vurgulayan yerli halk, “ Yazıktır günahtır. Herkes elini vicdanına koysun ve bu olumsuz durum bir an önce ortadan kaldırılsın. Çeşmelerimizden akanın ne olduğunu bilmeden mecburiyetten tüketiyoruz. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Bu arıtma suyu birkaç yıldır zaten bu şekilde akıyor. Adam akıllı bir türlü onarılamıyor. Kırklareli halkına temiz, gönül rahatlığı ile içebileceğimiz su sağlanamıyor. Bunun sorumluları artık aynı yerde nefes aldığı şehrini görmezden gelmesin ve gerekeni en hızlı şekliyle yapsın” diyerek devam eden artıma suyu sorununu eleştirdiler.
“Bir açıklama yapılsın herkes bilgilendirilsin”
Arıtma suyunun bu halde olması ile gelgitler içerisinde olan Kırklareli halkı son günlerde olan bu durum için yetkili mercilerden bir açıklama yapılmasını bekliyor. Artan hastalık vakalarının da bu yüzden mi olduğu herkesin merak ettiği bir konu ve bu durumun daha ne kadar devam edeceği herkesin aklında oluşan sorular arasında yer alarak cevap verilecek zamanı bekliyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Biz Buna Su Demiyoruz. Bildiğin 3ü1 Arada 24 Eylül 2016 Cumartesi 12:14:38

    Panik Derken. Bu olay panik tarafını aşıp tamamen sinir bozucu bir hal aldı. Minik bebeklerimiz hastalarımız ihtiyarlarımız bu suları kullanarak yıkanıyor insanlar yemek yapmak zorunda kalıyor. Çok değil ya. 6-7 sene öncesinden bahsediyorum. Her çeşmesinden kana kana su içilen canım memleketimde bugün çamaşır makinasına atıp yıkadığın çamaşırlar kahverengileşerek veya öbek öbek lekelerle çıkıyor. Sözde yıkanıyor TEMİZLENİYOR(!). Bu sulardan dolayı oluşacak hastalıkların mesuliyeti kime ait çok merak ediyorum. Burda sadece Kırklareli Beleidyesi ne yüklenmek de doğru değil. Bu şehre suyu getiren ve dağıtan belediye dsi kim varsa biran önce elinden geleni yapmalı. Yoksa hangi kurum hangi mevkii olursa olsun hesabını veremeyecekleri sonuçlar doğuracak bu gidişat. En temel ihtiyaç olan suyun bu kadar kalitesiz bu kadar tehditkar olarak bizlere ulaşması çok ciddi bir sorundur. Ki bu şehir daha düne kadar bu sorunları yaşamıyordu. Her yeni gelen üstüne koymaktansa mevcudu götürüyor ki buda içler acısı. Belediye DSİ Valilik Kim varsa. Hepsinin aciliyetle ilgilenmesi ve biran önce çözmesi gereken en önemli sorun budur.

  2. Bu çeşmeden akan su mu ? 15 Ekim 2016 Cumartesi 18:22:47

    Kırklareli merkezde sular böyle mi akıyor ? Hani bu şehrin temiz dereleri pınarları vardı ? Onu da yalnış mı biliyormuşuz ? Böyle su akar mı çeşmelerden ya ? Buna rağmen belediyeye aynı zihniyette kişileri nasıl seçiyorsunuz ona şaşırmak lazım. Bülent - çerkezköy kapaklı