Kırklareli’nde sonuç değişmedi

24 Haziran seçim süreci nihayete erdi. Gayri resmi sonuçlara göre Türkiye, Cumhurbaşkanlığında tekrar Recep Tayyip Erdoğan’a yetki verirken, Kırklareli “Muharrem İnce” diyerek ülke genelinde muhalefet adayına en çok oy veren illerin başında yer aldı. Milletvekilliği seçiminde de tablo aynıydı. Ülke genelinde Cumhur İttifakı yüzde 54’lere ulaşırken, Kırklareli yüzde 65 ile CHP’den iki Milletvekili çıkardı. AK Parti ise Kırklareli’nde 1 Milletvekili ile “yola devam” dedi.

Kırklareli dün sandık başındaydı. 24 Haziran seçim sürecinin sona erdiği günde, vatandaşlık görevini yerine getiren Kırklarelililer, yüzde 80’i aşan bir katılımla adeta sandıklara akın ettiler. Sabahın erken saatlerinden itibaren okulların yolunu tutan seçmenler, yaşlısıyla genciyle oylarını kullandılar.
Siyasiler de gün boyunca sandık başındaydı. Sandık müşahitleri görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirirken, ilimizde tatsız bir olayın yaşanmaması sevindiriciydi.
İlimizde 884 sandıkta, toplam 272 bin seçmen oyunu kullandı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ailesi ile birlikte Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise oy kullanma işlemini Kırklareli Anadolu Lisesi'nde 1044 No'lu sandıkta gerçekleştirdi. CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan oyunu ilçemiz Lüleburgaz’da attı. AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ise Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu'nda oyunu kullandı.
Saat 17.00’de sandıkların açılmasının ardından oy sayma işlemine geçildi. Tüm     Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de oy sayımı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.  
Türkiye Cumhurbaşkanlığında tekrar Recep Tayyip Erdoğan’a yetki verirken, Kırklareli “Muharrem İnce” diyerek ülke genelinde muhalefet adayına en çok oy veren illerin başında yer aldı. Milletvekilliği seçiminde de tablo aynıydı. Ülke genelinde Cumhur İttifakı yüzde 54’lere ulaşırken, Kırklareli yüzde 65 ile CHP’den iki Milletvekili çıkardı. AK Parti ise Kırklareli’nde 1 Milletvekili ile “yola devam” dedi.
AK Parti, dün gece seçimlerin gayri resmi olarak sonuçlanmasının ardından saat 21.00’de Özgürlük ve Demokrasi meydanında partililerin yüksek katılımıyla bir kutlama gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, partililere ve seçmenlerine teşekkür ettiği konuşmasında, Başkanlık     sisteminin ilk     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile güzel bir geleceğin Türkiye’yi beklediğini ifade etti.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise konuşmasında şunları kaydetti;
“Bizim hem ülke bazında hem de şehir bazında beklediğimiz sonuçlar geldi. AK Partinin 16 yıldır yaptığı hizmetlere vatandaşımız takdirini Cumhur ittifakından yana Cumhurbaşkanımıza duyduğu teveccüh ile göstermiş oldu. İldeki milletvekili sayımız  değişmedi. AK Parti olarak hem köylerde hem de ilçe merkezlerinde tahmin ettiğimiz oy oranlarını aldık. Öncelikle teşekkür ediyoruz.
Ben Kırklareli’ndeki hemşerilerime bizi ikinci kez görevlendikleri ve bu iki buçuk yıl boyunca hem il milletvekili olarak hem de TBMM’de bir yasama organının üyesi olarak bize gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum. İnşallah yapmakta olduğumuz hizmetler daha da devam edecek.
Ama güzel ve üzerinde durulması gereken temel nokta; ülkemiz açısından 2023 hedeflerine giden yolda AK Partinin MHP ile birlikte de kurduğu ittifakın gücüyle birlikte inşallah önümüzde istikrarlı bir dönem olmasıdır. Milletimiz yapılmaya çalışılan oyunları görmüştür. Bu oyunları bozmuştur. Ben tekrar Milletimize tekrar şükranlarımı sunuyorum. Teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlarda sağolsunlar çok kısa bir zamanda tüm insanlarımıza ulaşmaya, kucak açmaya çalıştılar. Aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Volkan Göç bey ve Kadriye Tokat hanıma, il başkanıza ve tüm il, ilçe başkanlarımızla teşekkür ediyorum. Biz ilimize yaptıklarımıza, yapacaklarımıza ve Türkiye gerçeğinde 16 yıllık AK Parti serüveninin diğer siyasi hareketlerden farklı bir yerde olduğunu ve     ülkemize bugün yapılmak istenen sürecin de doğru tarif edildiği kanaatindeyim.
Bu seçimin en özel yanı Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yürürlüğe girdiği ilk seçim olmasıdır.
Dolayısıyla Türkiye'de artık yeni bir hükümet sistemiyle Cumhurbaşkanımız seçilmiş oldu. Yeni bir hükümet sistemiyle artık kabine Cumhurbaşkanın altında yapılanacak. Güçlü bir meclis, güçlü bir milletvekiliyle burada da çok önemli işler yapılacak.
AK Parti Türkiye'nin yükselmesi anlamında, ekonominin yükselmesi anlamında, işsizlik sayısının indirilmesi anlamında Türkiye'nin gerçekten ihracatıyla ve büyüme oranlarıyla hedeflerine ulaşması anlamında, söz konusu sistemin çok önemli olduğu kanaatindeyim.” Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Kırklareli ailesi kutlamalarına Lüleburgaz Altıyol’da devam etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kırklareli bu defa 3-0 diyen kibir dağları halinde dolaşanlar neredeler ? Kırklareli ve Trakya illerinin chp.nin oy deposu olması artık sadece kendimizi tatmin eder bir durum haline geldi. Trakya'ya hiç faydası yok. Chp Türkiye'de batı bölgelerinde "oylarınızın birini hdp'ye verin" dediği için hezimet yaşıyor. Özeleştiri şart. Biz Kırklarelililer hdp.ye vermedik ya diyerek partinin politikalarıyla yüzleşemeyiz. Trakya da artık partinin babasının çiftliği olmamalı. Ne PM de ne Chp.nin başka karar mekanizmalarında hiç ağırlığımız yok ama oy konusuna gelince Trakya'yı öve öve bitiremiyorsunuz. Siz neden aynısını yapmıyorsunuz o halde başka illerde ? Neden oyları hdp.ye havale ediyorsunuz. Edirne milletvekilimizi bile 15liler diye İyi Partiye gönderdiğinizde oluşan tepkiyi "demokrasi için yaptık" deyip çuvala sığdırdınız. Gerçek tepkiyi görmezden geldik. Bunda il v eilçe teşkilatlarımızın da genel merkezle fazla yüzgöz olmaları fakat tabandaki tepkiyi iletememelerinin payı büyük. Bir mutlu azınlık var teşkilatlarda halkı kendilerine göre yönlendiriyorlar. Ama genel merkeze taşıdıkları hiçbir özeleştiri yok. Şimdi bizlere yaz boyunca festivaller düzenleyip yine göz boyarlar. Dokuz ay sonra belediye seçimleri için yine "bu defa tamam" diye kibir dağlarıyla dolaşırlar. "Adam kazanmış" diyen bizzat Muharem İnce. Biz kalkmışız hala seçimde hile var halk tv seyredin vay efendim AA hile yaptı diyoruz. Atatürk'ün emriyle kurulan AA'yı bile "çok değiştiler kardeşim" diye harcayabiliyoruz. Ama Atatürk'ün kurduğu şeker fabrikası üzerinden fırsatçı siyasete yatıyoruz. Herşeye bir bahanemiz var. Bizim hatamız var demeye dilimiz varmıyor bir türlü. İl ilçe teşikilatları özeleştiri yapmak hatta kadrolarını gözden geçirmek zorundalar arkadaşım. Hep aynı mutlu insanlarla çiçek-böcek-festival siyasetiyle göz boyamacılık bitsin. Madem özgül ağırlığımız fazla Chp karar mekanizmalarında da Kırklareliyi hissedelim o halde. Bunları yazdım diye topa tutulacağımı biliyorum ama siz kafanızı kuma gömebilirsiniz pekala. Muharrem İnce bile kendisini yalayıp duran Fox tv gazetecilerini bir dakiakada harcamışsa benim eleştirilerime holigan tepki verenlere diyecek lafım olamaz.