Kırklareli’nde sağlık için 10 bin adım atıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Kırklareli Devlet Hastanesi 3 Ekim 2017 16.30’da hastane önünden başlayarak İstasyon Caddesi’ne kadar ‘Sağlık İçin 10 Bin Adım’ yürüyüşü düzenledi.

Dünya Yürüyüş Günü ilan edilmesinin olumlu yanlarını ifade eden Kırklareli Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. F. Banu İşler, Kırklareli’nde örnek bir etkinlik gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Kırklareli Devlet Hastanesi’nde toplanan grup, İstasyon Caddesi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada, sağlık için fiziksel aktivitelerin arttırılması gerektiği ifade edildi.

“Yürüyelim araba kullanmayalım”
Kırklareli Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. F. Banu İşler, yürüyüşün ardından fiziksel aktivitelerin önemli olduğuna değinerek, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde Sağlık Bakanlığımız’ın projesi kapsamında güzel ve uzun bri yürüyüş gerçekleştirdik. Asansöre binmemiz gerektiği gibi konulara dikkat etmemiz gerektiğini anladık. Çünkü hepimiz yorulduk. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Ve fiziksel aktivitelerin daha da artmasını temenni ediyorum. Yürüyelim araba kullanmayalım” dedi.
Bisiklet ve merdiven…
Etkinlik sonrasında konuşan Kırklareli Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. F. Banu İşler “Bu yürüyüş etkinliğinde amacımız, fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek. Gün içerisinde daha fazla hareket etmemizi sağlayan yapacağımız küçük değişikliklerin, sağlığımıza katkısı tahminimizden çok büyük olacaktır. Vatandaşlarımızı, gidecekleri yerlere araçlara değil mümkünse yürüyerek gitmeye, bisiklet kullanmaya, toplu taşıma araçlarını kullanırken inilecek duraktan bir duran önce inmeye ve merdivenleri asansör kullanmadan çıkmaya davet ediyoruz” sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol