Kırklareli’nde sağlık çalışanları aşılanıyor

Ülkemizde koronavirüse karşı geçen hafta başlayan aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Kırklareli’nde de sağlık çalışanları aşılanıyor. Kırklareli
Merkez 75. Yıl 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Aile Hekimi Dr. Serdar Düzgün’de ilimizdeki aşı uygulaması ile ilgili gazetemize bilgilendirmede bulundu. Aşı için randevu sisteminin kullanıldığını belirten Doktor Düzgün, aşılama işlemlerinin Aile Sağlık Merkezleri ve Devlet Hastanelerinde gerçekleştirildiğini ifade etti. İlk doz aşı yapıldıktan sonra ikinci dozun 28 gün sonra uygulanacağını vurgulayan Aile Hekimi Dr. Serdar Düzgün aynı zamanda grip ve zatürre aşılarının da ihtiyacı olan vatandaşlara yapıldığını kaydetti.

Koronavirüse karşı ülkemizde ve ilimizde aşılama işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda ilimiz Devlet Hastanesi ve Aile Sağlık Merkezlerinde öncelikli grup olan sağlık çalışanları aşılanıyor. Aşı için randevu sistemi kullanılıyor, aşı işlemi hekim gözetiminde 2 personel eşliğinde yapılıyor. Kırklareli Merkez 75. Yıl 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi Aile Hekimi Dr. Serdar Düzgün’de ilimizdeki aşı uygulaması ile ilgili gazetemize bilgilendirmede bulundu. Düzgün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Covid-19 Pandemisi nedeniyle ülkemiz yoğun bir sıkıntıdan geçmektedir.
Özellikle sağlıkçılarımız vefat etmiştir. İnsanlarımız hastanelere kaldırılmış yine yoğun şekilde hasta kaybımız olmuştur. Ancak salgına karşı aşılama programımız başlamıştır. CoranaVac denilen Çin menşeli aşımız ülkemize giriş yapmıştır. Böylelikle sağlıkçılarımız aşılanmaya başlanmıştır. CoranaVac aşısı ölü bir aşıdır ve her zaman kullandığımız diğer aşılardan farkı yoktur. Güvenli bir aşıdır ve bu aşıyı ben de yaptırdım. İlk doz aşımız yapıldıktan sonra ikinci doz aşımız 28 gün sonra yapılacaktır. Bununla birlikte grip ve zatürre aşılarımızda yapılmaya devam ediyor. Öncelikle sağlıkçılarımıza yapılmaya başlanan bu aşı için randevu sistemi kullanılıyor. Randevular E-Nabız ve MHRS uygulamaları ile Alo 182 hattından alınabiliyor. Aşılama işlemleri Aile Sağlık Merkezleri ve Devlet Hastanelerinde gerçekleştiriliyor. Buralara aşı olmak için gelen vatandaşlara ilk olarak bir onay formu imzalatılıyor. Devamında kişiye alerji ile ilgili sorular soruluyor. Aşılara ve penisilinlere karşı alerjisi olmayanları rutin olarak 15 dakika bekletiyoruz aşıdan sonra. Alerjisi olanların süresi 30 dakikaya çıkıyor. Gözetim altında bulunduruyoruz. Aşı yaparken de 2 personelimiz  çalışıyor.  Hekim gözetiminde  yapılan aşılamada bir personel kayıtta bir personel de aşı uygulamasında görev yapıyor. “ (S.Ünver A26) 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol