Kırklareli’nde resmi olarak açıklanan ilk koronavirüs vakası Vali Osman Bilgin oldu

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs (kovid 19) salgını ülkemizde de yayılmaya devam ediyor. Dün itibariyle Türkiye genelinde 13 bin 531 vakanın tespit edildiği salgında 847 kişi yoğun bakımda tedavi görüyor. 243 kişi hastalığı atlatarak sağlığına kavuşurken 214 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanlığı yurt çapında rakamları açıklıyor ancak il bazında bilgiler verilmiyor. Dün ise Kırklareli Valiliği sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile Kırklarelide bir anda işin
ciddiyetini ortaya koydu. Kırklareli Valiliği’nden akşam saaatlerinde yapılan yazılı açıklama ile Vali Osman Bilgin’in koronavirüs testinin pozitif olduğu açıklandı. Vali Bilgin ile koronavirüs vakaları konusunda Kırklareli’nde ilk resmi vaka açıklamasıyapılırken haberin yayılmasının ardından bazı ulusal basın yayın organlarında İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit’in de testinin pozitif çıktığı yönünde haberler yeraldı ancak resmi olarak bu konuda bir açıklama yapılmadı.
Kırklareli Valiliği’nin dün yaptığı yazılı açıklama Kırklareli gündeminisalladı. Vali Osman Bilgin’in yapılan koronvirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Haber Kırlareli’nde tüm kesimlerce üzüntü ile karşılandı. Kamu kurum kuruluş, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanları yaptıkları paylaşımlarla Vali Osman Bilgin’e geçmiş olsun dileklerini iletti.Yapılan testi pozitif çıkan Vali Bilgin’in 14 gün süre ile Vali Konağında izole edileceği yerine ise Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı’nın vekalet edeceği belirtildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Değerli Kırklarelililer;
Valimiz Sayın Osman BİLGİN’in 31 Mart 2020 Salı günü yaptırmış olduğu Koronavirüs (Covid-19) testi POZİTİF çıkmıştır.
Kırklareli Valiliği görevi resmi olarak Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI tarafından yürütülecektir.
Valimiz Sayın Osman BİLGİN kendisini 14 gün süre ile Vali konağında izole altına almıştır ve izole süresince Vali Konağından fiili olarak Valilik görevini yürütecektir.”
Resmi olarak açıklanan ilk vaka
Vali Osman Bilgin’in koronavirüs testinin pozitif çıktığının açıklanması Kırklareli’nde resmi olarak açıklanan ilk vaka olurken virüsün Vali Bilgin’e bulaşması başka hastalar olduğu anlamına da geliyor. Bu konuda yapılmış resmi bir açıklama bulunmazken Vali Bilgin’in hastalığa yakalanmasının ardından Mynet, Hürriyet, Sabah gibi gazete ve internet sitelerinde Vali Bilgin’in yanı sıra İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit’in testinin de pozitif çıktığı, Cerit’in Kırklareli Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olduğu haberleri yer aldı. Öte yandan durumu şüpheli bulunan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın testinin ise negatif çıktığı Demirtaş’a zatürre teşhisi konulduğu bilgisi geldi. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "böbürlenme padişahım..." 02 Nisan 2020 Perşembe 15:58:37

    Daha düne kadar "İlimizde corona virüs vakası yoktur" diyen kötü niyetliler kimbilir daha nicedir neler gizlediler...