Kırklareli’nde rekor aşı randevu sayısına ulaşıldı

İlimizde ve ülkemizde aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Koronavirüse karşı en etkili silah olan aşıya Kırklarelililer yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar aşıyı aksatmayarak Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Aile sağlığı merkezlerinde randevularını alarak aşılarını oluyorlar. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’de dün ilimizde rekor aşı randevusu oluşturulduğunu duyurdu. 29 Temmuz’da Kırklareli’nde 6271 adet aşı randevusu alındı. Sağlık Bakanı
Fahrettin Koca’da vatandaşları aşı olmaya davet ederek, “Kontrolü ele alalım. Vaka sayılarındaki artış devam
ediyor. Bu durum hastaneye yatışlara da yansıyabilir. Bundan korunmanın yolu tedbirlere uymak ve aşı olmak. Vakit kaybetmeyin aşınızı olun. Tedbirden taviz vermeyin.” ifadelerini kullandı.”

Kırklareli’nde dün rekor sayıda aşı randevusu oluşturuldu. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ilimizde 6271 adet aşı randevusu alındığını açıkladı.
Öte yandan ilimizde dün itibarıyla Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’ndan alınan bilgilere göre 1. doz aşı uygulanan kişi sayısı 235.742 iken, 168.007 vatandaşa ise 2. doz aşı uygulandı. Kırklareli’nde toplam da 439.144 kişiye aşı yapıldı.
Ülkemizde ise toplam aşı sayısı 71 milyona yaklaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da vatandaşları aşı olmaya davet ederek, “Kontrolü ele alalım. Vaka sayılarındaki artış devam ediyor.
Bu durum hastaneye yatışlara da yansıyabilir. Bundan korunmanın yolu tedbirlere uymak ve aşı olmak.
Vakit kaybetmeyin aşınızı olun. Tedbirden taviz vermeyin.” dedi. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Geçtiğimiz aylaraki rekor vaka artışından buraya evrilmesi güzel haber. Rekorlar kenti Kırklarelim.