Kırklareli’nde okuma-yazma seferberliği başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye’nin 81 ilinde başlatılan okuma-yazma seferberliği ile ilgili derslere Kırklareli’nde de start verildi. Kırklareli Ahmet Yener İlkokulu’nda başlayan  derslerde 20 öğrenci eğitim görüyor. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin de katıldığı açılış gününde Vali Çiftçi öğrencilerle sohbet etti. Çiftçi, öğrencilere okuma-yazmayı öğrendikleri zaman pasta alıp geleceğinin sözünü verdi.   

05 Mart Pazartesi günü saat 15.30’da Kırklareli Ahmet Yener İlkokulu’nda Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin katılımları ile okuma-yazma seferberliği eğitimlerine başlanıldı. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, okuma-yazma seferberliğinin ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Vali Çiftçi, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Muhterem eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde başlatılan okuma-yazma seferberliği ülkemiz ve insanımız için hayırlı olsun. Ülke sathında okuryazarlık oranlarının daha ileriye götürülmesi adına zaman zaman bu türden seferberlikler düzenleniyor. Şimdiye kadar konuyla ilgili ülkemizin ciddi mesafeler kat ettiğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
“2 milyon 462 bin 613 halen okuma yazma bilmiyor”
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, “2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonu 14 yaş ve üzerinde. Bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanlardan ise 2 milyon 462 bin 613 halen okuma yazma bilmiyor. Bu amaçla başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında ilimizde okuma yazma bilmeyen 7 bin 177 kişi bulunmakta olup, okuma yazma bilmeyenlerin Oranı: 2.43% tür. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmeleri amaçlanmaktadır” diye konuştu.
“Muhtarlar işbirliği ile alan
taramaları yapıldı”
Kursların devam edeceğini söyleyen Vali Çiftçi, “Okuryazarlık seferberliği kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuma yazma kurslarına katılmalarının sağlanarak okuryazar hale getirilmesi konusunda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince Muhtarlar işbirliği ile alan taramaları yapıldı. 5 Mart 2018 tarihinde bugün ilimiz ve ilçelerimizde toplamda 259 kişi bunların 99'u erkek 160'ı kadın olarak kursa başlamıştır. Kampanya kapsamında kurslar açılmaya devam edecektir” dedi.
“Birliğin beraberliğin olmadığı yerde ve işte başarı olmaz”
Konuşmasını şu şekilde noktalayan Vali Çiftçi, “Amacımız bu seferberlik hamlesi ile okuryazarlık oranlarını yüzde yüzlere ulaştırmaktır. Ülkemizde güzel şehrimiz Kırklareli’nde okuma-yazma bilmeyen kalmaması adına muhtarlarımız, kurum müdürlerimiz, STK’larımız, aile reislerine, toplumun geniş kesimlerine kısaca hepsine görev düşüyor. Son yıllarda ülkemizde ve ilimizde son derece modern okullar inşa ediliyor. İmkanlarımız öğretmen, fizik mekan ve teknolojik destek açısından her geçen gün daha da iyileşiyor. Bu seferberlik sürecinde en iyi sonuçları almak ve diğer bölge ve iller ile aramızdaki farkı da bir an önce kapatmak adına çok iş düşüyor. Muhtarlarımız mahallesinde yaşayan insanların büyük çoğunluğunu birebir tanıdığı için daha kolay tespit edere bunların eğitim ve öğretime katılmasını sağlayabilir. Öncelikle çok iyi alan taraması yaparak sahadaki resmimizi doğru şekilde ortaya koymalıyız. Muhtarlarımızın konuyla ilgili diğer paydaşları da sürece dahil ederek en güzel şekilde saha taraması yapacaklarına, projenin tanıtılmasına ve sürdürülebilir olmasına katkı vereceklerine inanıyoruz. Muhtarlarımız bu tespitleri yaparken kamu kurum ve kuruluşlarımız her türlü desteği verecek. Çünkü desteğin olmadığı, birliğin beraberliğin olmadığı yerde ve işte başarı olmaz. Öncelikle karşılıklı işbirliği ve koordinasyonu sağlamamız lazım. Bu toplantının amacı da kampanya üzerinden geniş kesimlere sesimizi duyurabilmektir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol