Kırklareli’nde okullar kısmen açıldı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar sonrasında il bazlı olarak okullarda Yüz yüze eğitim kısmen başladı.  Risk haritasına göre “Yüksek Riskli” sınıfında yer alan ilimizde  2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlanırken, ortaokullarda online eğitime devam kararı alındı. Liselerde ise sınavlar yüz yüze olacak şekilde kararlaştırıldı. Bu doğrultuda Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’da okulların açıldığı 2 Mart Salı günü Yüz yüze eğitime başlayan okulları ziyaret ederek, kontrollü normalleşme kapsamında temizlik-maske-mesafe kurallarına uyumun eğitim-öğretim faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi açısından önemini vurguladı. 

Yeni Kontrollü Normalleşme sürecinde okullar kısmen açıldı. Kırklareli’nde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlandı.

Açıklanan son verilere göre Kırklareli’nin “Yüksek Riskli” kategoride yer alamsından dolayı ortaokullarda online eğitime devam kararı alındı. Liselerde ise sınavlar yüz yüze olacak şekilde kararlaştırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili olarak yapılan detaylı bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: “Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; “ Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır.
Yüz yüze eğitime başlayacak tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde eğitim 2 Mart Salı gününden itibaren başlayacaktır. Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım bütün illerde veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.” denildi. (G. Ayyıldız)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol