Kırklareli’nde öğrenciler yararına kermes

Kırklareli Ali Osman Keçeci Kırklar Yurdu Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nda barınan öğrencilere yardım amacıyla
kermes organize edildi. Düzenlenen kermese
vatandaşlardan yoğun ilgi olurken vatandaşlar kermeste el emeği birçok yiyecek, içecek, giyim eşyası, aksesuar,
gelinliğe ulaşabiliyor. Bu ürünler haricinde kermesin belki de en çok ilgi çeken ürün “Deve Döneri” oldu.

19 Nisan Perşembe günü açılan kermese yoğun ilgi devam ediyor. 27 Nisan Cuma gününe kadar Karakaş Mahallesi Muhtarlığı’nın karşısında bulunan dükkanda devam edecek olan kermese gelip alınacak ürünlerden kazanılan meblağ, Kırklareli Ali Osman Keçeci Kırklar Yurdu Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler yararına harcanacak.
Deve dönerine
vatandaşlardan
büyük talep
Kermes hakkında konuştuğumuz Sungurbey Öğrenci Yurdu Müdürü İsmail Doğan, gazetemize kermesin amacından ve kermeste bulunan ürünlerden bahsetti. Doğan; “Kermesimizi ilimizde bulunan Ali Osman Keçeci Kırklar Yurdu Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’na yardım amacıyla düzenledik. Birçok ürünümüz var vatandaşlarımıza sunduğumuz. Bunların en önemlisi deve dönerimiz. Hayırlısı ile devemizi kestik, dönerimizi taktık. Deve dönerimiz dışında sucuklarımız, köftemiz var. Yiyecek olarak buradaki kadınlarımızın el emekleriyle hazırladıkları yemekleri, hamur işleri tatlıları var.
Hepsi taze günlük bir şekilde geliyor. Bugün olanlar bitiyor. Ertesi gün yerine tazeleri geliyor. İnsanlarımız hem burada ki el emeği ürünlere hem de diğer yemeklere ilgili. Tabi ki en çok ilgilendikleri deve döneri oluyor. Çünkü birçok kişinin hayatında duymadığı tatmadığı bir lezzet. Çoğu kişi bu tadı merak ederek kermesimize geliyor” dedi.
“Tamamen sıfır olarak satılan gelinliklerimiz bile mevcut”
Doğan; “Yiyecekler dışında el emeği ile yapılan birçok mamulümüz var. El örmesi ürünler hazır ürünler, birçok kıyafet ve aksesuar burada vatandaşlarımızı bekliyor. Her yaştan insana uyacak ürünlerimiz mevcut. Hatta tamamen sıfır olarak satılan gelinliklerimiz bile mevcut” ifadelerini kullandı.
27 Nisan’a kadar devam edecek
Katılımın güzel olduğunu söyleyen Doğan; “Buradaki ürün satışlarımız tamamıyla öğrencilerimizin yararına olacak şekilde yapılıyor.
Buradaki her şeyin hazırlanışı da el birliği ile hayata geçiriliyor. 27 Nisan yani haftaya Cuma’ya kadar kermesimiz devam edecek. Hayırlıyla güzel müşteriler ve bol kazanç nasip olsun.
Şu ana kadar da vatandaşlarımızın ilgisi çok güzel. Çok yoğun bir katılım var. Bu yüzden vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol