Kırklareli'nde kuşaklar iftarda bir araya geldi

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kırklareli Huzurevi'nde düzenlediği iftar ile Ramazan'ın güzel renklerini canlandırdı. Farklı yaş kuşaklarını bir araya getiren etkinlikte, birlikte dua edildi ve oruç açıldı. Kırklareli'nde farklı yaş kuşaklarını bir araya getiren örnek bir etkinlik hayata geçirildi. Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kırklareli Üniversitesi'nin huzurevi sakinleriyle bir arada olduğu kareler ise görülmeye değerdi.
Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar
Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, programda yaptığı konuşmada Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür'e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Birkaç projemizi beraber hayata geçirdik. Şuanda masalarda da projemizin tanıtımı yer alıyor. Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar projesi" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın  birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak
üzere tüm toplumu hedefliyor. Kırklareli'nde önemli projelerin çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, yaptıkları çalışmaların toplumsal düzeyde olumlu sonuçlar doğurduğunu söyledi. Bakanlık olarak başta çocuklarımız olmak üzere dezavantajlı tüm kesimlere ulaşmaya çalıştıklarını, yerelde Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını, projelerini ilimizin sorunlarını çözme odaklı gerçekleştirdiklerini, yaptıkları çalışmalarının toplumsal anlamda farkındalık amacı taşıdığını söyledi. Böylelikle çocuklarımız, kadınlarımız, engelli ve yaşlılarımız, şehit gazi yakınlarımızın yaşadıkları sorunlara çözümler aradıklarını söyledi. Bu kapsam da başta çocuklarımı yönelik olmak üzere ilimizde bir çok projenin yürütüldüğünü söyledi. Bunlardan biri olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmeti etkinliğinin arttırılması Okul Destek Projesi ile, ailelerde çocuk adına bir farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanları sunmak amaçlanmıştır. İlimizde, Çocuklarımızın dijital ve sosyal medya ortamlarındaki kontrolsüz ve kötü amaçlı yaklaşımlardan korunması, alternatif fiziksel, sosyal ve kültürel yaşam alanlarının yaygınlaştırılması,  çocukların bedensel aktivitelere yönlendirilmesi ve sosyal gelişimlerine destek verilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar” kampanyası başlatılmıştır.
Bu Kampanya ile çocuklarımızın akranları ile daha fazla zaman geçirmeleri,  teknolojiyi doğru, etkili ve bilinçli şekilde kullanmayı öğrenmeleri, serbest zamanlarını olumlu kullanmaları, iletişim yeteneklerinin ve yaşam becerilerinin geliştirilmesine katkı yapılması hedeflenmektedir.
Bu kapsamda Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Etkinliğinin Arttırılması okul Destek projesinden yararlanan 10 öğrencimiz ile Kırklareli Huzurevi Müdürlüğünde kalmakta olan yaşlılarımızı bir araya getirdik. Amacımız geleceğimizin sahibi çocuklarımız ile yaşlılarımızın aynı ortamda deneyim paylaşımı  ile vakit geçirmelerini sağlamak. Böylelikle ilimizde yürütülen iki anlamlı projeyi bütünleştirerek hem çocuklarımızda hem de yaşlılarımızda bir farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. İftar programına Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent ŞENGÖRÜR ve Okul Desek Projesinde gönüllü olarak yer alan 10 Üniversitesi Öğrencisi (Sosyoloji Bölümü) projede yer alan 10 öğrenci ve Huzurevinde kalan yaşlılarımız katıldı.  İftar programından sonra Üniversite öğrencilerimize Teşekkür Belgesi ve plaket takdimi yapılacaktır. Yapılacak olana bu etkinlikten sonra Huzurevi sakinlerimiz ile çocuklarımızın deneyim paylaşımı yapıp oyunlar oynayacaklardır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol