“Kırklareli'nde kadın üye sayısını yüzde 32,1 oranında arttırdık”

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka dün Kırklareli’nde partililer ile buluştu. Nazlıaka burada yaptığı açıklamalarında; “Son 1 yıl içerisinde Kırklareli'nde kadın üye sayısını yüzde 32,1 oranında arttırdık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üye sayımızın artmasını önemsiyoruz. Çünkü yapılan araştırmalar hep bize üye sayımızın arttığı yerlerde partimizin oy oranı da yükseliyor” dedi. Hayata geçirmeyi planladıkları “Aile Destekleri Sigortası” ile yoksul halkın devlet desteği ile daha huzurlu bir yaşamı garanti altına almasını amaçladıklarını ifade eden Nazlıaka; “Bunu nasıl yapacağız? Özellikle kadınlarımızı güçlendirerek bunu yapacağız. Eğer bir ailenin asgari ücretin altında geliri varsa, o aile “Aile Destekleri Sigortası” kapsamına girecek. İktidara geldiğimizde ilk bir hafta içerisinde bu kurumu kuracağız. Daha sonra bu kurum kanalıyla gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyeceğiz” dedi…

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, dün Kırklareli'ndeydi. Saat 10.00’da parti binasını ziyaret eden Nazlıaka’ya burada İl Başkanı Alaaddin Güncer ve Kadın Kolları İl Başkanı Gül Şengün de eşlik etti. Özellikle partili kadınların yoğun ilgi gösterdiği buluşmasının açılış konuşmasını Kadın Kolları İl Başkanı Şengün yaptı. Şengün, CHP’li kadınlar olarak çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayarak hane ziyaretlerini sürdürdüklerini ifade ettiği açıklamasında, iktidar için durmadan çalışmaya ant içtiklerini kaydetti.
İl Başkanı Alaaddin Güncer ise yaptığı konuşmasında, CHP’de kadınların önemine vurgu yaparak, özellikle saha çalışmalarında ve İstanbul Sözleşmesi mücadelesinde kadınlarımızın büyük emekleri olduğunu belirtti. Genel Başkan Nazlıaka’nın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Güncer, teşekkürlerini sunarak, sözü Nazlıaka’ya bıraktı.
Nazlıaka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bizler çok özel bir partinin üyeleriyiz. Bizlere miras bırakılmış olan bu mücadele ruhu, hiç şüphesiz önümüzdeki sürecin de şekillenmesinde çok önemli olacak, çok değerli olacak. Son 1 yıl içerisinde Kırklareli'nde kadın üye sayısını yüzde 32,1 oranında arttırdık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üye sayımızın artmasını önemsiyoruz. Çünkü yapılan araştırmalar hep bize üye sayımızın arttığı yerlerde partimizin oy oranı da yükseliyor.
Dolayısıyla lütfen etrafınızda, partimize gönül veren ama üye olmayan kimseleri de ikna edelim, onları üye yapalım. Kadın, erkek herkesin partimize üye olmasını, Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin genişlemesini istiyoruz. O yüzden üyelik çalışmalarına sizlerden özel bir ilgi göstermenizi rica ediyorum.
Bir diğer konu partimizin Yaşam Hakkı Projesi. Bu proje çerçevesinde 444 82 85 numaralı çağrı merkezimizi 7/24 arayan tüm şiddet mağduru kadınlarımıza, çocuklarımıza destek hizmeti içeriyor. Bugüne kadar bu hizmet sayesinde 3500 kadınımızın hayatına birebir dokunduk. Yine bir aplikasyonumuz var. Telefonunuza indirdiğiniz bu uygulama sayesinde herhangi bir şiddet olayına şahit olduğunuzda bir tuşla kolluk kuvvetlerine haber vermiş oluyorsunuz.
Bizler Türkiye’nin her yerinde tüm kadınlara ulaşmaya çalışıyoruz. Kadına şiddet dediğimiz zaman hemen akla fiziksel şiddet, cinsel şiddet geliyor. Ama ekonomik şiddet de çok ciddi bir şiddettir. İktidar öyle bir ülke yarattı ki, yoksuldan alıp zengine veriyor. Yani zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul oldu. Bu kadınların evde et değil, dert kaynattığı bir Türkiye demek. Peki biz CHP olarak bununla nasıl baş edeceğiz? Bizler iktidara geldiğimizde Aile Destekleri Sigortasını hayata geçirerek, bu sorunlarla baş edeceğiz. Aile Destekleri Sigortası ile yoksul halkın devlet desteği ile daha huzurlu bir yaşamı garanti altına almasını amaçlıyor. Bunu nasıl yapacağız? Özellikle kadınlarımızı güçlendirerek bunu yapacağız. Eğer bir ailenin asgari ücretin altında geliri varsa, o aile “Aile Destekleri Sigortası” kapsamına girecek. İktidara geldiğimizde ilk bir hafta içerisinde bu kurumu kuracağız. Daha sonra bu kurum kanalıyla gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyeceğiz. Şimdiki gibi, partili partisiz ayrımı yapmaksızın, bizlerden toplanan vergilerle oluşturulan bu ödeneği ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.”
Bu açıklamaların ardından Nazlıaka, daha sonra parti binasından ayrıldı ve Yayla Parkı'nda düzenlenen etkinlikte kadınlarla buluştu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sonunda kadının fendi 10 Haziran 2022 Cuma 18:00:10

    19 yıldır Eloğlu: "Bu evin reisi benim hatun reylerimiz akapeye." 20. yıl Köroğlu: "Ulan herif bizi akapeye mecbur ettin soframızı boş ettin artık oylarımız cehapeye hele bir itiraza yeltenesin çoluk çocuk hepimiz seni üçten dokuza boş ederiz."