Kırklareli’nde jeotermal sahası için arama ruhsatı ihalesi yapılacak

Kırklareli Merkez’e bağlı Asilbeyli Köyü’ndeki jeotermal kaynak arama sahası için ihale ile ruhsat verilecek. İhale 28 Kasım’da yapılacak.

Kırklareli İl Özel İdaresi, Kırklareli'nde bulunan 3.962,50 hektarlık Jeotermal Kaynak Arama sahası Kırklareli Merkez ilçesine bağlı Asılbeyli Köyü’nde yer alıyor.Jeotermal saha için teklifler Açık Arttırma Usulü ile yapılacak. Jeotermal ihaleleri, 28 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00’da Kırklareli İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapılacak.
Muhammen bedelleri 1.155.722,825 -TL ve geçici teminat tutarı 34.671,68-TL olarak belirlenen ihalenin dokümanları ise 100 lira karşılığında Kırklareli İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınabilecek.
Asilbeyli Jeotermal Kaynağı
Kırklareli’ne yeni
yatırımlar yapılmasını
sağlayacak...
Kırklareli Merkez ilçesinde Asılbeyli Köyü’nde mevcut sıcak su kuyusu ile son yıllarda kabul gören 1 kişinin bir günlük ihtiyacı olan termal su kullanımı 1 ton kabul edildiğinde yaklaşık 2592 yataklı termal turizme yönelik tesislerin ısıtılması ve termal tedavi için kullanılması yeterli görülüyor. Mevcut sıcak su ile 500 yataklı 5 adet termal tedavi merkezi, termal otel, fizik tedavi rehabilitasyon merkezi, yaşlılar ve güçsüzler bakım evi, çocuk ıslah merkezi, 1 adet devre mülkler, günübirlik tesisler de balık yetiştiriciliğinde kullanılmasına mümkün gözüyle bakılıyor.
Yapılacak sera ve termal yatırımlarında 30 dönümlük bir serada yaklaşık 75 kişi, 300 yataklı termal tesislerde yaklaşık 60 kişi çalıştırılması düşünüldüğünde yaklaşık 600 kişi çalışabilecek, yerel ve bölgesel işsizliğin önlenmesinde katkıda bulunabilecek. Ayrıca yerli ve yabancı turist ve küristlerin senenin 12 ayı sıcak sudan faydalanmak için Trakya ya gelecek olması ise ekonomiyi canlandıracak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol