Kırklareli’nde işsiz kalmayacak

İşkur’da girişimcilik adayları seçimi yapıldı
Kırklareli’de işsizliği ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar gerçekleştiren İŞKUR, girişimci adaylarının seçimini yaptı...25 kursiyerin seçileceği mülakatlar İŞKUR Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
İŞKUR İl Müdürlüğü, KOSGEB ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği açılacak olan girişimcilik kursunun seçimi 18 Ağustos 2017 Cuma günü saat 10.00’da İŞKUR Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
4 günlük eğitim
Yapılan mülakatta seçilen girişimci adayları 4 günde 32 saat kurs göreceğini ifade eden Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, “Girişimcilik kurslarımızın eğitimleriyle ilimizdeki işsiz ve işi olan vatandaşlarımız tarafından talep ediliyor.
Kurslarda eğitimleri Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) hocaları tarafından belirleniyor. İşsizliği azaltmak için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında eğitimlere katılacak olan girişimci adaylarına günlük 20 TL verilecek.
Ayrıca girişimcilik kurslarında yer alan girişimci adaylarının iş kazalarına ve iş hastalıklarına karşı genel sağlık sigortası karşılanacak. Eğitime katılmaya hak kazanan girişimci adaylarımıza başarılar diliyorum” sözlerini dile getirdi.
Kazanamayanlara ikinci şans
Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, mülakata katılan girişimci adaylarına yaptığı konuşmada başarı dileklerini ileterek “Eğer başaramazsanız üzülmeyin. Bir sonraki kursumuzda bu sefer kazanamayn ve çok istekli olan bu işe gönül koyanlara öncelik vereceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol