Kırklareli’nde ilk ayçiçeği mübayaası gerçekleştirildi

Kırklareli’nde hasadı yapılan ilk ayçiçeği mübayaası gerçekleştirildi. Kırklareli Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nde düzenlenen törenle gerçekleştirilen ilk mübayaa Karahıdırlı Çiftçi Salahattin Uygun’un tarlasından toplanan ayçiçeği oldu. Yapılan tartım sonrası 2 ton 39 kilogram olarak ölçülen ilk hasadın yağ oranı ise yüzde 43,24 olarak ölçüldü. 

15 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşen mübayaaya Kırklareli Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mustafa Özırmak, Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Kula, Kooperatif Müdürü Gülçin Çetin katılım gösterdi.
İlk ayçiçeği mahsulü 2 ton 39 kilogram
Törende öncelikle üretici Salahattin Uygun’a emeklerinden ötürü teşekkür edildi. 12 dönümlük arsasında ekim yaptığını belirten Uygun, bazı dış faktörler dışında verimli bir mahsul aldığını söyledi. Yapılan tartım işleminin ardından ilk ayçiçeği mahsulü 2 ton 39 kilogram olarak hesaplandı. Yapılan ölçümün sonrasında ise yağ oranı yüzde 43,24 olarak açıklandı.
Açıklamalarda bulunan Kırklareli Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mustafa Özırmak, ilk mahsulün Kırklareli ve Trakya başta olmak üzere hayır getirmesini diledi. Üretici Salahattin uygun ve tüm emek veren çiftçilere emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol