Kırklareli'nde "İdil Ayşe" Sevinci

2022 yılının başında tedavisi için yardım kampanyası başlatılan SMA hastası İdil Ayşe Adakan umut yolculuğunda en önemli mesafeyi geride bıraktı. Gereken maddi yardımın toplanması sonrası, Boston’a gidecek olan İdil Ayşe için; annesi Zeynep Adakan, babası İbrahim Adakan, aile büyükleri, Kırklarelili gönüllüler ve çok sayıda vatandaş, İstasyon Cadddesi’nde gökyüzüne balonlar uçurdu.

Kırklareli Valisi Birol Ekici ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve il geneli tüm lise müdürleri ile Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'nde buluştu.
Toplantıda ilimiz genelinde 18 ve 19 Haziran 2022 tarihlerinde 3 farklı oturumda yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) genel istatistikleri, Kırklareli İl Milli Eğitim Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunuldu.
Sunumun ardından Vali Birol Ekici; "Ülkemiz çocukları sizlere emanet, benimde sizlerden beklentim büyük. 7/24 olmak üzere sizlerle her zaman çalışmaya hazırım. Gelecek için, çocuklarımız için ne yapmalıyız?" diyerek, sözü okul müdürlerine verdi.
Görüş ve önerileri dinleyen Vali Ekici, aralıklı olarak ta okul müdürlerine başarıların arttırılması adına sundukları önerilerle ilgili sorular yöneltti ve notlarını aldı. "Katılım sağlayan tüm eğitimcilere ve bunun nezdinde tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan da yaptığı konuşmada; "Pandemi dönemi sürecinin etkilerinin yansıması olan öğrencilerimiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının sonunda sınava girecekler. Yapacağımız çalışmalar eskiye nazaran daha yoğun ve başarıyı yakalama yönünde etkin olması gerekmektedir. Tabi ki çocuklarımızı sadece akademik başarı konusunda değil, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda tüm eğitimci arkadaşlarımız ile çalışmalarımızı yapacağız" dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol