Kırklareli’nde her öğrenci yüzme ile tanışacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında Kırklareli Merkez’de eğitim alan tüm 3. ve 4. sınıf öğrencileri ilk kulaçlarını attılar.

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin açılışı cuma günü Kırklareli Kapalı Yüzme Havuzu’nda Kırklareli Valisi Osman Bilgin ile eşi İlknur Bilgin, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Kırklareli Valisi Osman Bilgin bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olacağını belirterek “ Yüzme eğitiminin küçük yaşlarda verilmesi gerçekten çok önemli. Bu proje ile daha sağlıklı nesiller yetiştireceğiz. Öğrencilere, velilere ve yöneticilere büyük sorumluluk düşüyor. “ ifadelerini kullandı.
Kırklareli’nde haftanın 4 günü verilen yüzme derslerine 18 ilkokulda eğitim gören 958’ i erkek 895’i kız olmak üzere toplamda 1853 3. ve 4. sınıf öğrencisi katılım gösterdi. Gerçekleşen projeye Kırklareli’nde eğitmen olarak 34’ ü 3. sınıf 38’i 4. sınıf olmak üzere toplamda 72 öğretmen katılım sağlayacak ve 2 Yüzme Antrenörü, 1 Yüzme Akademi Spor Eğitmeni, 2 Kapalı Yüzme Havuzu Cankurtaranı ile 5 yüzme eğitmeni görev alacak. Eğitimler sabah 10.00-12.00 arası ve öğleden sonra 13.00- 15.00 arası olmak üzere günde toplamda 4 sınıfa, 4 seansta verilecek. Her bir sınıf toplamda 12 saat yüzme eğitimi alacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol