Kırklareli'nde hasta olmak zor iş!

Kırklareli'ndeki hekim sıkıntısı, muayene olmaya gelen hastaların yanında, ultrason çektirmek isteyen hastaları da isyan noktasına getirdi 

Kırklareli'ndeki sağlık personelinin yetersizliği sorunu hastaları zor durumda bırakmaya devam ediyor.
Az sayıdaki doktor sebebiyle ultrason gibi tetkik
yöntemleri için aylar sonrasına randevu verilmesi bir yana, randevulu hastaların yanı sıra acil hastaların bile, görevlilerin mesaiye geç başlaması sebebiyle bekletilmesi vatandaşları isyan noktasına getirdi

TÜİK verilerine göre; hekim, hemşire ve yatak başına düşen hasta sayısında Türkiye ortalamasının üzerinde seyreden Kırklareli'ndeki sağlık personeli sıkıntısı vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. İlimizdeki doktor sayısının yetersizliği sebebiyle gerçekleşen, muayenehane önündeki uzun hasta kuyrukları, doktor randevularının günler sonrasına verilmesi, randevulu hastaların bile doktor kapısı önünde saatlerce bekletilmesi gibi sorunlar Kırklarelili vatandaşlara büyük işkence yaşatıyor. Ve ne yazık ki sorunlar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Zor bela randevu alıp büyük sıkıntılar sonrası doktora muayene olan hastalar için, ultrason vb gibi teşhis yöntemleri gerekli görüldüğünde, hastanın bir de ultrason randevusu alma derdi başlıyor.
Ultrason randevusu en az iki ay sonrasına veriliyor
Doktor sıkıntısı nedeniyle en az iki ay sonrasına verilen ultrason randevuları Aziz Nesin hikayelerine taş çıkartırcasına ilimizde yaşanmaya devam ediyor. Rutin kontrollerin yanı sıra, erken teşhisi adına zamanın büyük önem taşıdığı kanser, kötü huylu tümörler gibi rahatsızlıkların tespiti için kullanılan bu teşhis yöntemlerinin aylar sonrasına verilmesi hastalar için ölümcül riskler taşıyor. Nitekim, erken teşhiste kanserin iyileştirilebilir bir hastalık olduğunu sık sık dile getiren uzmanların görüşlerine ters düşen bu uygulama ile, hastaların ciddi hastalıklara yakalanmış olması ihtimali göz ardı ediliyor.
Randevu almakla
iş bitmiyor
Ancak Kırklareli Devlet Hastanesi'nde güç bela en az iki ay sonrasına ultrason randevusu almakla da iş bitmiyor. Hasta randevu günü ve saati geldiğinde, bir de ultrason kapısında uzun bir süre beklemek durumunda kalıyor. Nitekim dün Kırklareli Devlet Hastanesi'nde ultrason çektirmek için gelen vatandaşlar, saat 13.30'da mesai başladığı halde doktorların ve görevlilerin ortada olmaması sebebiyle uzun bir süre beklemek zorunda kaldı. Aynı şekilde ultrason kayıtlarının alındığı Kayıt Masası görevlisinin de mesaisine geç kalması, kayıt odası önünde uzun kuyruklar oluşmasına sebep oldu. Kayıt yaptırmak isteyen hastaların yanı sıra acil bir hastanın daha yer alması ise sonunda vatandaşları isyan noktasına getirdi. Mesai saati gelmiş olmasına rağmen görevlilerin hala ortada olmaması durumu acil olan hasta başta olmak üzere yakınlarının büyük tepkisine neden oldu. Nihayet 13.45'te görevinin başına gelen görevli bu tür sorunların doktor sıkıntısı nedeniyle yaşandığını bir kez daha teyit etmiş oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol