Kırklareli’nde festival zamanı

Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 28. düzenlenecek Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin tarihi belli oldu. Her yıl Kırklarelililer ile buluşturulan festival bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl teması ‘’Çocuk’’olan festivalin bu yıl ki teması ise ‘’Kadın’’ olarak belirlendi.Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nde birbirinden değerli sanatçılar Kırklarelililer ile buluşacak.1600 yıllık Kakava ateşinin bir kez daha tüm görkemiyle yanacağı festivalde, yine birbirinden ünlü sanatçılar Kırklarelililer ile buluşurken, sayısız türdeki etkinlikle festival daha da renklenecek.
KAKAVA ATEŞİ 18.30’DA YANACAK…
Festival, 12 Eylül Çarşamba günü saat 17:30’da Özgürlük Parkı Önünden hareket edecek kortej ile başlayacak.Kortej yürüyüşü Karaumur Caddesi, Mustafa Kemal Bulvarı, Fevzi Çakmak Bulvarı, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, İstasyon
Caddesi ve devamında festival alanında son bulacak.18.30’da, Festival Alanı’nda Kakava ateşinin yakılması ile açılışı yapılan festival, çeşitli atölye etkilikleri ile devam edecek.
GELENEKSEL
IŞKIRLAK ÖDÜLÜ BU YIL DEMET AKBAĞ’A VERİLECEK…
Karagöz’ün başlığı olarak bilinen ve festivalde gelenek haline gelen her yıl değerli bir sanatçıya verilen ‘’Işkırlak’’ın bu yıl ki sahibi ise tiyatroya yıllarını veren Demet Akbağ olacak.2016 yılında Ali Poyrazoğlu’na, 2017 yılında Zihni Göktay’a verilen ‘’Işkırlak’’ı bu yıl Demet Akbağ alacak.
İLK GÜN DİLEK PEHLİVAN, FARUK DEMİR VE MEHMET ERDEM SAHNEDE…
Festivalin ilk gününde İstasyon Caddesi ve Yayla Mahallesi’nde çeşitli konserler düzenlenecek.İstasyon Caddesi’nde saat 20:30’da Dilek Pehlivan, 22:00’de ise Mehmet Erdem sahne alacak.Yayla Mahallesi’nde ise ‘’Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’’ şarkısı en iyi seslendiren sanatçılardan biri Faruk Demir 21:30’da sahnede olacak.
İKİNCİ GÜN ÖMÜR GEDİK VE KİBARİYE SAHNEDE…
Festivalin ikinci günü İstasyon Caddesi ve Festival alanında düzenlenecek etkinlikler ile devam edecek.İkinci günün akşamında ise İstasyon Caddesi Sabahattin Ali Sokağı’nda 20:30’da Ömür Gedik, Festival alanında saat 22:00’de Kibariye sahneye çıkacak.
ÜÇÜNCÜ GÜN SAHNE FUNDA ARAR’IN…
Festivalin 3.günü Türk Pop müziğinin sevilen sanatçılarından Funda Arar sahne alacak.
Arar, saat 22:00’de festival alanında Kırklarelili vatandaşlara sevilen şarkılarını seslendirecek.
FESTİVALİN SON GÜNÜ M.F.Ö
SAHNEDE…
4 günlük festivalin son günü ise efsane grup M.F.Ö sahnede yerini alacak
.M.F.Ö saat 22:00’de festival alanında sevilen şarkılarını Kırklarelililer ile birlikte söyleyecek.
BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR
FESTİVALE GELİYOR…
28. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’ne katılacak bazı isimler ise şöyle ; Müjde Ar, Bedri Baykam, Ercan Karakaş, Murat Karayalçın, Seyit Torun, Oğuz Oyan, Mehmet Esen, Necmi Yapıcı, Rasim Öztekin, Ayhan Taş, Cengiz Küçükayvaz, Ceyhun Fersoy, Yaşar Seyman, Şafak Pavey, Zeynep Damla Gürel, İlber Ortaylı.
FESTİVALİN TEMASI KADIN…
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Geçen çeyrek yüzyılı aşkın süredir devam eden festivalimizin bu yıl 28. Sini düzenliyoruz.
Geçtiğimiz yıl teması ‘’Çocuk’’ olan festivalimizin bu yıl temasını ‘’Kadın’’ olarak belirledik. Öldürülen, tecavüze uğrayan, şiddet gören kadınlarımıza dikkat çekmek adına böyle bir karar aldık. Kadın cinayetleri son bulsun, kadına olan şiddet son bulsun istiyoruz’’ dedi.Dolu dolu bir program hazırladıklarını söyleyen Kesimoğlu ‘’ Vatandaşlarımızın, eğleneceği, bilgileneceği, yeni şeylerle tanışabilecekleri bir program oldu.Halkımız 4 gün boyunca çeşitli etkinlikler ile festivalin keyfini çıkartacaklar. Keyif alacaklarını düşünüyoruz. Herkesi festivalimize bekliyoruz’’ dedi. (Kırklareli Belediyesi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol