Kırklareli’nde bir ilk daha

Kırklareli ilk yatılı kız Kur'an Kursu Babaeski’de açılıyor. Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “İlimizde dini hayata rehberlik etme noktasında yapısal eksikliklerimizi tamamlamak için il çapında ilçe müftülerimizle birlikte hummalı bir çalışmanın içindeyiz” dedi.

Kırklareli’nde bir ilk hayata geçiriliyor. 60 yatak kapasiteli 5 katlı Merkez Yatılı Kız Kur'an Kursu Babaeski’de açılıyor. Kurs son atama ile birlikte hafızlardan oluşan eğitim kadrosu ile eğitime başlayacak. 60 yatak kapasiteli Kız Kur'an Kursunda Hafızlık Eğitimi yanında, imam-hatip lisesinde okuyan kız öğrencilerin akademik başarısını desteklemek sureti ile donanımlı ve kaliteli bir din eğimi verilmesi amaçlanıyor. Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada; “
İlimizde dini hayata rehberlik etme noktasında yapısal eksikliklerimizi tamamlamak için il çapında ilçe müftülerimizle birlikte hummalı bir çalışmanın içindeyiz. Bu anlamda ilimizde elzem olarak ihtiyaç duyulan yatılı Kur'an Kursu eksiğimiz vardı. Bu ihtiyaç için gayretli çalışmaları için Babaeski İlçe Müftüsü Mehmet Şimşeklioglu beyi kutluyorum. İnşallah kız öğrencilerimize yönelik olarak bu yıl yaz mevsiminden itibaren kayıtlarımız başlayacak. İlköğretimin 5. sınıfına geçen kız öğrencilerimizin kayıtları kabul edilerek eğitim başlayacak. Kontenjanımız sınırlı olması sebebiyle sınav yapmak sureti ile kesin kayıt yapılacaktır. İlimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Öte yandan Lüleburgaz’da açılacak kurs için yeni yapılan 5 katlı hizmet binasına taşınma işlemi bitirildi. Nisan sonu itibari ile resmi açılış yapılacağı bildirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol