Kırklareli’nde aşılama 300 bini geçti

İlimizde ve ülkemizde aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’nun son verilerine göre ilimizde dün itibarıyla 203.484 kişiye 1. doz, 99.530 vatandaşa ise 2. doz aşı uygulandı. Kırklareli’nde toplamda 303.014 kişiye aşı yapıldı. Ülkemizde ise aşı uygulaması 48 milyonu aştı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’da 18 yaş üstü nüfusun %54’ünün en az bir doz aşı yaptırdığını duyurdu.

Kırklareli’nde aşılama çalışmaları; aile hekimlikleri, hastaneler ve mobil aşı ekiplerinin sahadaki çalışmalarıyla hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde koronavirüs ile mücadelede en etkili silah olan aşılama çalışmalarında toplam sayı 300 bini geçti. Kırklareli’nde dün itibarıyla 203.484 kişiye 1. doz, 99.530 vatandaşa ise 2. doz aşı uygulandı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’da ilimizin aşılama oranında 5. sırada bulunduğunu açıklamıştı.
18 yaş üstü nüfusun %54’ünün en az bir doz aşı yaptırdığını duyuran Bakan Koca, “Aşı sırası gelip, en az 1 doz aşı yaptıranların oranı yükseliyor. Salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu dün olduğu gibi bugün de aşıdır. Sağlığınız için siz de kolları sıvayın.” ifadelerine yer verdi. Ülkemizde dün itibarıyla aşı uygulaması toplamda 48 milyonu geçti. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol