Kırklareli'nde asfalt sezonuna start verildi

Kırklareli İl Özel İdaresi’nin 2019 yılı asfalt sezonu açılış töreni idarenin hizmet binası bahçesinde gerçekleştirildi. 179 köy, 2 bin 575 km’lik alanla Kırklarelili vatandaşlara hizmet veren özel idarenin ilk asfaltı Kavaklı-İnece yoluna atıldı.

14 Haziran Cuma düzenlenen asfalt açılış töreni ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Türkiye Yol-İş Sendikası Kırklareli İl Temsilcisi Güvenç Aygün yaptığı konuşmada 2019 sezon çalışının hayırlı olmasını temenni etti ve tüm işçilere teşekkür etti.
Aygün Ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu kürüyse gelerek konuşma gerçekleştirdi. Kuşoğlu, İl Özel İdarenin yol ağının 2 bin 575 km olduğunu söyleyerek, yapılan ve yapılacak olan işlerin detaylarından bahsetti. Kürsüye konuşma için gelen İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç da konuşma yaparak 179 köye hizmet götüren İl Özel İdaresinin Asfalt Sezon açılışının hayırlar getirmesini temenni etti.
“179 köyümüzde 2 bin 500 km’ye yakın yol ağıyla inanılmaz bir alanda yol yapıyor”
AK Parti Kırklareli Miiletvekili Selahattin Minsolmaz da törende konuşma yaparak, İl Özel İdaresi’nin elindeki kısıtlı imkanlarla büyük bir alanda önemli işler yaptığını söyledi. Minsolmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “179 köyümüze dokunacak şeklide hizmet yelpazemizi genişletebildik. Bu konuda İl Özel İdaresi’nin her alanda çalışan personele çalışmaları için teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresi, kırsal alanda çok önemli, hizmetlere çok kısıtlı bütçelerle yapıp hizmete sunma başarısını göstermiş özel bir kurum. Yerel idarenin belediyeler dışındaki sahada kentin boşluk kalmayacak şekilde çalışan, el değmedik, ayak basmadık yer bırakmayan bir kurum. 179 köyümüzde 2 bin 500 km’ye yakın yol ağıyla inanılmaz bir alanda yol yapıyor. Kırklareli Merkez Belediyemiz 12 mahalleden oluşuyor ama İl Özel İdarenin sorumluluk alanı 179 köy. Kırklareli kilometrekarelik alanı ile oldukça büyük bir şehir bu alanda sınırlı sayıda personelle, sınırlı sayıda teknik elemanla bu büyük işleri başarmıştır.”
“Karar
verenden daha
önemlidir bir işi tatbik edip uygulayan”
Son olarak Vali Osman Bilgin bir konuşma yaptı. Konuşmasına tüm işçilere ve emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Vali Bilgin, “Karar verenden daha önemlidir bir işi tatbik edip uygulayan” diyerek işçilerin öenmine değindi. İl Genel Meclisi’nin ve İl Özel İdarenin uyumlu çalışarak çok önemli işler başardığını ifade eden Vali Osman Bilgin, tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, asfalt sezonunun olumlu geçmesini diledi.
Konuşmalar sonrasında İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, dua okuyarak asfalt açılışının hayırlı geçmesini temenni etti. Program Vali Osman Bilgin, Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve beraberindekiler Kavaklı-İnece yolundaki asfaltlama çalışmalarını incelediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol