Kırklareli'nde ana arı üretimi kursu başladı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, doğal denge içerisinde çok önemli bir role sahip arılar ile ilgili bir çalışmanın altına imza attı. Gerçekleştirilen çalışma sayesinde  Kırklarelili üreticiler ana arı üretimi kursundan faydalanabilecekler.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Üreticilerimizin, ürün kalitesini ve ürün miktarını arttırmayı hedefleyen 'Ana Arı Üretimi Kursu' açıldı.  Ana arının kalitesi, kovan başına düşen verimi etkileyen önemli kriterlerden birisidir. Bu bağlamda kursa katılan üreticilerimizin kendi ana arısını üretmesiyle birlikte, İlimizin ana arı ihtiyacının karşılanması sağlanacaktır. Bu üretim neticesiyle kovanlarımız daha kaliteli ana arılarla buluşup, ürünlerimizde kalite ve miktar artışı olacaktır." sözlerini ifade etti.
Sürekli destek olunacak
İl Müdürlüğü gerçekleştirdiği açıklamada ana arı üretiminin gelişmesini önemsediğini vurgulayarak, "Kursumuzda eğitmen olarak Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliğinden, Ziraat Yüksek Mühendisi Alim Tutar’ın aktaracağı bilgiler ile üreticilerimizin ana arı üretiminde kendilerini geliştirmeleri sağlanacaktır." şeklinde konuştu.
İl Müdürü Mehmet Aksoy yaptığı açılış konuşmasında “Kırklareli ilimiz; dağlarından ‘Bal’, ovalarından ‘Yağ’ akan bir şehirdir. İlimiz; ovalarından ve dağlarından farklı çeşitlerde üretim imkanı sunan, az rastlanan bir coğrafyaya sahiptir. Bu coğrafya, özellikle arıcılık alanında bizim en büyük avantajlarımızdan biridir. Ayrıca dağlarımızdan elde edilen coğrafi işarete sahip Meşe Balımız, bizim için bu işin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Bu gibi ürünlerimizin kalite ve verimini arttıracak olan ‘Ana Arı Üretimi Kursu’ şimdiden bütün üreticilerimize ve ilimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol