“Kırklareli’nde açılan atölyelerimizden geleceğin yazarlarının yetişeceğine inanıyorum”

Milli Eğitim ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından yürütülen Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden sadece 7 şehirde açılan İLESAM Yazarlar Atölyesi’nin kapanış töreni dün Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende konuşan İLESAM İl Temsilcisi Alaeddin İkican, “Kırklareli’nde açılan atölyelerimizden geleceğin yazarlarının yetişeceğine inanıyorum.” dedi.

Milli Eğitim ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından yürütülen Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden sadece 7 şehirde açılan İLESAM Yazarlar Atölyesi’nin kapanış töreni dün yapıldı. Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirilen törene İLESAM İl Temsilcisi Alaeddin İkican, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan ve İLESAM temsilcileri katıldı.
Tören, Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İLESAM İl Temsilcisi Alaeddin İkican söz aldı. İkican konuşmasında, “Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği İLESAM’ın yürüttüğü Milli Eğitim ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden sadece 7 şehirde açılan İLESAM Yazarlar Atölyesi’nin kapanış törenine hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık 1 yıl önce KIRKSEDER’in bir toplantısında böyle bir talep geldiği zaman her bölgeden birer şehrin müracaat edeceğini duyduk. Sakarya, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Bilecik ile birlikte Marmara bölgesinden Kırklareli olarak müracaat ettik. Oradaki iletişimin güçlü olması nedeniyle uygun görülerek kabul edildik. Ben huzurunuzda genel merkeze ve yönetim kuruluna teşekkür etmek istiyorum. Edebiyat atölyeleri yaklaşık olarak 3,5 aydır eğitimlerine devam ediyor. Gönüllü olarak hafta sonu kurslarımıza katılan öğrencilerimizi kutluyorum, onlarla gururu duyuyorum, öğretmenleri ve velileri olarak da sizleri tebrik ediyorum. Tokat, Ankara, Kütahya, Adana, Gaziantep, Erzincan ile birlikte Kırklareli’nde açılan atölyelerimizden geleceğin yazarlarının yetişeceğine inanıyorum. “ ifadelerini kullandı.
Devamında İLESAM Atölyesi slayt sunumu yapıldı, atölye öğrencileri eserlerini paylaştı. Atölye çalışmalarına katılan öğretmenlere teşekkür belgelerinin verilmesiyle program sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. KIRKSEDER Yön. Krl. Adına Başkan Alaeddin İKİCAN 16 Şubat 2020 Pazar 00:28:29

    Çok teşekkür ederim değerli gazetetrakya.com çalışanları sizleri ve desteklerinizi her zaman yanımızda hissediyoruz selamlar sevgiler saygılar