Kırklareli’nde “Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü”

Geçtiğimiz hafta şehit düşen Kırklareli Kofçaz ilçesi Tastepe köyünden Uzman Çavuş Anıl Yalap ve terör saldırılarında şehit olan Mehmetçiklerimiz için Kırklareli Üniversite Atatürkçü Düşünce Kulübü öğrencileri tarafından yürüyüş düzenlendi. 

11 Nisan Çarşamba günü saat 19.30’da Kırklareli Üniversite Atatürkçü Düşünce Kulübü öğrencileri tarafından “Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü” düzenlendi. Kırklareli Şevket Dingiloğlu Parkı önünde toplanan öğrenciler Türk Bayrağı açarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attılar. Kültür Anıt Parkı’na kadar yürüyen kalabalık yürüyüşünü sonlandırdı.
“Bugün ülkemiz çok zor
koşullardan geçiyor”
Kültür Anıt Parkında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan ve sonsuzluğa uğurlanan Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın yakınlarının da bulunduğu grup Kültür Anıt Parkı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra basın açıklamasında gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını Kırklareli Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Hüseyin Demircan yaptı. Demircan basın açıklamasında teröre karşı birlik için hazır olduklarını ifade ederek; “Değerli basın emekçileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, üniversite kulüp temsilcileri, öğrenci arkadaşlarım ve Vatansever Kırklareli Halkı hepiniz bu anlamlı buluşmaya hoş geldiniz. Bugün ülkemiz çok zor koşullardan geçiyor Mehmetçiğimiz terörü kökünden kazarken, Polisimiz ülke sınırları içinde PKK ve FETÖ terör örgütünü bitirirken bugün yaptığımız, Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü tarihi bir önem taşıyor. Buradan güvenlik güçlerimize selam gönderiyoruz. Bugün yaşadığımız süreç bir savaş sürecidir. Bugün ABD ile yine kara gücüm dediği PKK ile, yine ABD'ni maşa terör örgütü FETÖ ile savaşmaktayız. Savaş koşullarının belki de en önemli denklemi iç cepheyi birleştirmeden savaşın kazanılma imkanı olmamasıdır. Bütün Türk Milleti sağ-sol demeden Vatan Savunmasında yerini almıştır. Milletimizin birlik ve bütünlüğünü burada bir kez kanıtladık. Güvenlik güçlerimiz Terör ile Mücadele ederken ülkemizin kalbinde TBMM'de PKK'nın siyasi uzantısı HDP vardır. Buradan haykırıyoruz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde terörist istemiyoruz. Vatan Savunmasında başarı kazanmak için HDP'nin kapatılması zorunluluktur.
“Üniversitelerimiz bilim
yuvasıdır hiçbir terör faaliyetine izin verilmemelidir”
Üniversitelerde ki terör eylemlerini de kınayan Başkan Demircan; “Üniversitelerimizde okullarımızda terörist istemiyoruz. Okullarımız Üniversitelerimiz bilim yuvasıdır hiçbir terör faaliyetine izin verilmemelidir. Bugün Türk Gençliği Fethi Sekin gibi Anıl Yalap gibi Ömer Halisdemir gibi Göktan Özüpek gibi terörün her zaman karşısındadır. Son kez vurguluyoruz Gençlik Askerimizin Polisimizin en fazla bir adım arkasındadır. Yürüyüşümüz ve basın açıklasın da burada son bulmuştur. Tüm halkımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol