Kırklareli'nde “Gençlik Örgütlerinden Yerel Yönetimlere” Konferansı Gerçekleştirildi

Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları tarafından ”Gençlik örgütlerinden Yerel Yönetimlere” konu başlıklı panel düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun, CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Pamuk  Ateşli’nin katılım gösterdiği programda gençlerin yerel yönetimlerde ve siyasette temsili ile ilgili konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

2 Ocak Çarşamba saat 19.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları tarafından düzenlendi.
“Gençlik Örgütlerinden Yerel Yönetimlere” konulu konferansa partililer yoğun katılım gösterdi.
“Gençler toplumsal
sorunlarla alakalıdır ve
gençler apolitik değildir”
Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Mert Özkan, programa katılım gösteren Parti Meclisi Üyelerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Gençlerin parti içerisinde azınlık değil çoğunluk olması gerektiğini belirten Özkan, gençlerin apolitik olduğunun iddia edildiğini ancak Gezi Parkı Eylemlerinde ne kadar politik olabileceklerini ve haklarını savunabileceklerini gösterdiklerini söyledi. “Gençler toplumsal sorunlarla alakalıdır ve gençler apolitik değildir” diyen Başkan Özkan, gençlerin siyasi partilerden uzak durduğunu ifade etti. Gençlerin partilerden uzak durmasının nedeninin kendilerine işleyişte söz hakkı ve görev verilmemesi olarak kaydeden Özkan, CHP’nin yerel seçilmede gençlere bol görev vereceğini belirtti.
“Gençlik kolları örgütü daima bizlere güç veriyor”
Kendilerinin CHP’nin Türkiye’de birinci olarak çıktığı şehrin gençlik kolları olduğunu söyleyen Özkan, bundan gurur duyduklarını sözlerine ekledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere verdiği öneme dikkat çeken Özkan, Atatürk’ün ümidi olduklarını ve bunun ağırlığını taşımak için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı. Gençlik kolları örgütünün daima kendilerine güç verdiğinin altını çizen Özkan, bütün çalışmaları yaparak zorlukların üstesinden geleceklerini belirtti ve “Mart’ın sonu bahar” diyerek sözlerini noktaladı. Başkan Özkan’ın sonrasında Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun ve CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Pamuk Ateşli panel için sahneye geldi. Panelin moderatörlüğünü Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram yaptı. Program panelistlerin konuşmaları ve ardından yapılan soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol