Kırklareli'nde FETÖ/PDY davasında karar

Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ''imam yapılanması'' davasında yargılanan ve daha önce görevlerinden ihraç edilen 4 cami imamına 2 ile 7 buçuk yıl arasında değişen hapis cezası verildi

Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ''imam yapılanması'' davasında yargılanan ihraç edilen ve daha önce görevlerinden ihraç edilen 4 cami imamına, 2 ile 7 buçuk yıl arasında değişen hapis cezası verildi.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, örgütün mütevelli heyetinde bulundukları iddia edilen eski cami imamları 4'ü tutuklu, 1'i tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı İbrahim Yopaldemir'in esasa ilişkin mütalaasına karşı sanık ve avukatların savunmalarının alınmasının ardından, duruşmaya bir süre ara verildi.
Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan, C.Ç’ye 7 yıl 6 ay, A.K.’ye 6 yıl 3 ay, A. B.’ye 5 yıl 22 ay 15 gün, "Terör örgütü propagandası yapmak ve övmek" suçundan H.Ö’ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini, tutuksuz yargılanan sanık H.Ö'nün ise beraatini açıkladı.
Öte yandan Yeltepe, haklarında hapis cezası verilen K., B. ile Ö.’nün tahliyesine karar verirken Ç.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildiğini söyledi. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol