Kırklareli'nde FETÖ/PDY davası devam ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görevli eski polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, FETÖ/PDY'nin "usulsüz dinleme" davasından dosyası ayrılan, ''Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya engellemeye teşebbüs etme'', ''konut dokunulmazlığını ihlal'', ''kişiler arası aleni olmayan konuşmaları kaybetmek'', ''hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarından yargılanan eski polis memuru tutuklu sanık A.Kl, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Duruşmada, Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, mahkemeye gelen belgeleri okudu.
Sanık A.K, savunmasında, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu söyledi.
Cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç'e yönelik teknik takip ile 2011 yılındaki bir günlük fiziki takip ile suçlandığını anlatan A.K, tüm faaliyetlerin hukuka uygun olduğunu savundu.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Meriç'in teknik ve fiziki takibi için kararı olduğunu iddia eden A.K, suç unsurunun hiçbir eylemde de bulunmadığını öne sürdü.
A.K, tahliyesini ve beraatini talep etti.
Cumhuriyet Savcısı Halis İpek, mütalaasında, sanık A.K'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.
Mahkeme Başkanı Yeltepe, sanık A.K'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Ocak 2019'a erteledi. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol