Kırklareli'nde FETÖ/PDY davası devam ediyor

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, öğretmen, iş adamı, doktor, öğretim üyesi ve KHK ile kapatılan Zaman gazetesi il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 37 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi salonunda oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmada, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, KHK ile kapatılan gazete, sendika ve derneklere üye oldukları ve Bank Asya'da hesapları bulunduğu iddia edilen tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu 4 sanık, duruşma salonuna Ceza İnfaz Kurumu aracıyla getirilirken, bir sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile duruşmaya katıldı.
Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.
Duruşmada, bir başka dosyadan tutuklandıktan sonrası örgüte ilişkin itiraflarda bulunan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılan H.A. da tanık olarak dinlendi.
H.A. bölge sorumlarının esnafları bir arada tutma, örgüte yeni üyeler kazandırma ve esnaflar ile sohbet toplantıları düzenleme görevlerinin bulunduğunu aktardı.
12 tanığın dinlendiği duruşmaya yarın devam edilecek. (AA)




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol