Kırklareli’nde CHP’nin adaylık süreci yılan hikayesine döndü

CHP 4 Ocak Cuma günü gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) toplantısında 4'ü büyükşehir ve 4'ü de il olmak üzere toplamda 102 adayını daha belirledi. Ancak belirlenen bölgeler arasında yine Kırklareli yer almadı. İlimiz merkez adaylarının adeta sessizliğe büründüğü süreç, tabiri caiz ise bir yılan hikayesine dönüştü. Kırklareli’nde İYİ Parti-CHP işbirliğinde anlaşma noktasına gelindiği de kulislerde konuşulurken, Lüleburgaz
Büyükkarıştıran Belediye Başkan adayı Ertuğrul Çamlıca, Babaeski Alpullu Belediye Başkan adayı Saim Kırcı ve Pınarhisar Belediye Başkan adayı Münir Çapkur, kesinleşen isimler oldu…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kırklareli merkez adayını hala açıklaması hem kafalarda soru işareti bırakmaya, hem de kulislerde yayılan dedikoduların çoğalmasına sebep olmaya devam ediyor. Öyle ki, daha önceden “açıklanacak” denerek, söz verilen tarihlerde ismin açıklanmaması, “CHP’de kazan kaynıyor”, “Belirleyemiyorlar, anlaşamıyorlar” dedikodularının da ortaya çıkmasına neden oluyor.
CHP 4 Ocak Cuma günü gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) toplantısında 4'ü büyükşehir ve 4'ü de il olmak üzere toplamda 102 adayını daha belirledi. Ancak belirlenen bölgeler arasında yine Kırklareli yer almadı. İlimiz merkez adaylarının adeta sessizliğe büründüğü süreç, tabiri caiz ise bir yılan hikayesine dönüştü.

Sürecin uzaması yüzünden, faaliyetlerine ara vermiş gibi gözüken aday adaylarından ise bir açıklama yok. Parti teşkilatı da bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. CHP’nin adayının açıklanmasını sadece parti seçmeni değil, tüm kamuoyu da merakla bekliyor.
Parti Meclisi toplantısında kesinleşen isimler arasında Lüleburgaz Büyükkarıştıran Belediye Başkan adayı Ertuğrul Çamlıca, Babaeski Alpullu Belediye Başkan adayı Saim Kırcı ve Pınarhisar Belediye Başkan adayı Münir Çapkur, yer alırken, Edirne Keşan Yenimuhacır Belediye Başkan adayı Recep Ordu, İpsala Yenikarpuzlu Belediye Başkan adayı Tevik Şahinbaş, Enez Belediye Başkan adayı Özkan Günenç, Tekirdağ Şarköy Belediye Başkan adayı Alpay Var, Hayrabolu Belediye Başkan adayı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkan adayı Nebi Tepe, Ergene Belediye Başkan adayı Rasim Yüksel, Süleymanpaşa Belediye Başkan adayı Mehmet Ekrem Eşkinat ve Çorlu Belediye Başkan adayı Ahmet Sarıkurt oldu. Bu arada Kırklareli’nde CHP-İYİ Parti işbirliğinde anlaşma noktasına gelindiği belirtildi. CHP ve İYİ Parti 12 Aralık’ta, 21 büyükşehirde seçim iş birliği kurulması konusunda uzlaşmıştı.Edinilen bilgilere göre, iki parti 18 ilde daha iş birliği kararı aldı. Bu çerçevede; İYİ Parti’nin, CHP’nin yönetimde olduğu sekiz il belediyesi olan; Edirne, Kırklareli, Yalova, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Burdur ve Sinop’ta da çıkarmayacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. turgut dibekten baskasına oy yok

  2. Gençlere meydan verin artık. 08 Ocak 2019 Salı 17:08:49

    Yorumcu arkadaş eski bir milletvekili için "ondan başkasına oy yok" demiş. Aksine her koltukta gözü olanlara oy yok. Bu Kırklarelinin gençlerinin önü partdeki eskiler yüzünden açılamıyor bir türlü.