Kırklareli’nde Bir Tarih Daha Canlandırılarak Turizme Kazandırıldı

Kırklareli Merkez Yayla Mahallesinde bulunan ve 2005 yılındaki büyük yangınla fonksiyonunu kaybeden Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu ile yanında bulunan Defterdar Evi Binası, kültürel mirasımızı koruyarak Kırklareli’nin turizm potansiyeline ve ekonomisine büyük katkı sağlaması amacıyla Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından restorasyonun tamamlanmasının ardından özel teşebbüs girişimiyle hizmete giren “Thrace Konak Hotel & Spa “ turizm işletmesinin açılışı 27 Aralık 2021 Pazartesi günü Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin “Thrace Konak Hotel & Spa” tesisi açılışı öncesi yaptığı konuşmada; Tescilli taşınmaz yönünden en yoğun merkezi ve Kırklareli’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yayla meydanında ki konutların son dönem turizm ve kültürel gelişme planına göre restorasyonunun yapılması Kırklareli'nde büyük bir açık olan konaklama sorununu ve aynı zamanda bu konutlarda otel olarak kullanarak çözülmesi planlanmaktadır. Bilindiği üzere 2005 yılında talihsiz bir yangın olayında Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu ile yanında bulunan Defterdar Evi Binası kullanılmaz hale gelmişti. Bu bağlamda bir ilki başlatmak ve örnek olmak için Kırklareli Valiliğimiz olarak yapılan proje ve restorasyonlar ile bu tarihi binalarımızı tekrar ilimize kazandırmak ve otel olarak kullanılmak üzere ihalesi yaparak, bugün ilimiz turizmine, kültürüne ve ekonomisine özel teşebbüs girişimi ile kazandırdık dedi.
Kırklareli’nde son yıllarda büyük bir ivme kazanan OSB yatırımlarından biri olan Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizde de 5 yıldızlı bir otel ile bu konaklama ve turizm hamlesine yeni bir boyut kazandırılacağının müjdesini de veren Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli’ne yatırım yaparak ekonomi, istihdam kalkınmasına katkıda bulunan bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesis sahipleri ve tüm İş insanlarımıza şahsım, devletim ve Kırklareli halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin konuşmasının ardından il protokolü ve vatandaşların birlikte katılımıyla “Thrace Konak Hotel & Spa “tesisisin açılış kurdelesini keserek, işletmeyi gezdiler.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası açılışa katılım sağlayarak yapmış oldukları açıklamada: “Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık ile Meclis Başkanımız İsmail Hakkı Özsan, işletmeciliğini odamız üyesi Aka Turizm ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mustafa Yüceler’in yaptığı “Thrace Konak Hotel&SPA”nın açılışına katılarak, hayırlı olsun temennisinde bulundu,” ifadelerine yer verdiler.
Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanlığı açılışa katılım sağlamaları kapsamında: “Yayla Mahallemizde "Thrace Konak Hotel & SPA" açılışını Milletvekilimiz, teşkilatımız ve kıymetli hemşehrilerimizin katılımı ile gerçekleştirdik. İlimize, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olsun inşallah,” açıklamalarında bulundular.
Kırklareli Ticaret Borsası “Thrace Konak Hotel & SPA açılışına katılım sağlayarak: “İğneada Resort Hotel Kırklareli Şubesi "Thrace Konak Hotel & SPA"nın açılış törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Turhan Altıntel katılım sağladılar. İlimizin turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan işletme İlimize hayırlı olsun,” ifadelerine yer verdiler.
Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz yapmış olduğu açıklamada: “İğneada Resort Hotel Kırklareli Şubesi "Thrace Konak Hotel & SPA" açılışını Vali'miz Sayın Osman Bilgin ve kıymetli hemşehrilerimizin katılımı ile gerçekleştirdik.
Yayla Mahallesinde bulunan ve 2005 yılındaki büyük yangınla fonksiyonunu kaybeden Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu ile yanında bulunan Defterdar Evi Binası, Valiliğimiz tarafından kültürel mirasımızı koruyarak ilimiz turizm potansiyeline ve ekonomisine büyük katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilmiştir. İşletmemiz ilimize hayırlı olsun,” ifadelerine yer verdiler. (A.Bakır)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol