Kırklareli'nde Askeriye önünde gerginlik

Pınarhisar yolundaki 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından tankların çıkış yapacağı yönünde duyumlar önceki gece Kırklarelilileri harekete geçirdi. Önce vatandaşların ulaştığı 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı önüne daha sonra Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'da geldi. İl Başkanı Alper Çiler ile burada son durum hakkında bilgi alan Minsolmaz, dünde Önadım Medya Grubunu ziyaret ederek son duruma ilişkin bilgi verdi.

Tüm Türkiye gibi Kırklareli'de hareketli saatler yaşamaya devam ediyor. Dün gece hareketliliğin adresi 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın olduğu Pınarhisar Yolu idi. 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda bazı hareketlenmeler olduğu, İl Merkezine buradan tankların geleceği yönünde duyumlar alan Kırklarelililer Komutanlığın bulunduğu Pınarhisar yoluna akın etti.
Polisin güvenlik önlemi aldığı ve Komutanlık girişine yaklaştırmadığı vatandaşların sayısının git gide artması üzerine tutuklanan 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın yerine göreve getirilen Vekil Komutan kışladan çıkmak zorunda kaldı.
55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı girişinden çıktıktan kalabalığa yaklaşık 50 metre kala aracından inen Komutan, görevli polis memuruyla bir süre konuştuktan sonra kalabalığa doğru yürüyerek yaklaştı. Vatandaşlardan kendisine yaklaşmalarını isteyen Komutan, "Gelin böyle arkadaşlar, dün sabahtan itibaren 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın başına atandım. Her şey kontrol atında asker görevinin ve birliğinin başında. Ama bu şekilde provakatif olaylara katılır, oyuna gelirseniz silahlı kuvvetlerde görevini yapamaz. Herkes birliğinin başında, görevinin başında 24 saat görevde. Buradan tank çıkamaz. Bütün tankların, silahların, araçların kontrolü, anahtarları bizde. Bu silahlı kuvvetler sizin silahlı kuvvetleriniz. İçimizdeki hainlere de dışarıdaki hainlere de alet olmayın, oyuna gelmeyin, müsaade etmeyin.
Şu anda silah altında birçoğunuzun evladı, kardeşi görevde. Başımıza gelecek en ufak olayda orada bulunan masum birçok vatan evladının başı yanabilir. Biz komutayı devraldık. Emir komuta zinciri içerisinde Genel Kurmay Başkanından erine kadar görevimizin başındayız" dedi.
Buradan bir tank
geçecek olursa…
Bu sırada 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında iddia edildiği gibi bir hareketlilik olup olmadığını görmek üzere Komutanlığa giden AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, buradan vatandaşların yanına gelerek; "Arkadaşlar ben buradayım, ben kendi gözümle gittim gördüm, bir hareketlilik yok. Emniyet Müdürümüzde durumu görmek üzere gitti. Orada tahrik ettiğimiz söylendi buna da üzüldüm. Biz askeri tahrik etmeye gelmedik" diye konuştu. Bu sırada gelen telefon üzerine Vekil Komutan, vatandaşlara 5. Kolordu Komutanının hatta olduğunu, vatandaşların bölgeden ayrılacağını bir sıkıntının olmadığını söyledi. Bu arada 5. Kolordu Komutanı ile İl Başkanı Alper Çiler arasında çok kısa bir telefon görüşmesi yapıldı. Hayırlı akşamlar dileyen İl Başkanı Çiler'e, Komutan, "Sağolun, müsterih olun, her şey kontrol altında" dedi.
Konuşmanın ardından İl Başkanı Çiler, biraz ileride beklemeye devam edeceklerini söyledi. Komutan; "Arkadaşlar burada bir şey olursa hepinizin önünde kafama sıkarım. Bana güveneceksiniz. Bakın burada tek başımayım. Tükürseniz boğulurum. Buradan bir tank gelecek olursa sizden önce önüne ben yatarım. Sakin olun" şeklinde konuştu.
Komutanı alkışlayan vatandaşlar bir müddet daha Pınarhisar yolunun kenarında beklerken bir kısmı Kırklareli Vilayet Meydanına geri döndü.
Bu sırada Meclisin olağanüstü toplantısının ardından Lüleburgaz'a geçen AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'da buraya gelerek bilgi aldı ardından Vilayet Meydanına geçti.
Önadım'ı ziyaret etti
Dün Kırklareli'ne gelen AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, gün boyu, Lüleburgaz, Babaeski ve Kırklareli Merkez arasında mekik dokudu. İlçeleri gezerek bilgi aldı. Minsolmaz, dün akşam saatlerine doğruda Önadım Medya Grubu'nu ziyaret ederek burada Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram ve Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Murat Taner ile görüştü, son durum hakkında bilgi verdi.
15 Temmuz gecesinin ardından 16 Temmuz sabahı askeri bir birliğin Lüleburgaz gişelerinden İstanbul'a destek için hareket etmeye çalıştığını gişelerde vatandaşın kamyon ve iş makineleri ile bu girişimi engellediğini anlatarak burada İstanbul'a gitmeye çalışan birliğin başındaki komutanların tutuklandığını anlattı. Minsolmaz, Lüleburgaz ve önceki akşam Kırklareli Merkez'de yaşananlarla ilgili olarak açıklamasında şunları dile getirdi;
"Cumhurbaşkanının, Başbakanının darbe kalkışması içindeki hiçbir kişinin emir ve talimatlarının yerine getirilmeyeceğini çok net bir şekilde belirtilmiştir. Bu emir ve talimatlar bu kadar açıkken birilerinin hala bir yerlere gitmeye çalışması, bir şeyler yapmaya çalışması, darbe odaklarındakilerin emir ve talimatlarıyla hareket etmesi kabul edilemez. Vatandaşın duruşu buna rağmen hareket etmeye çalışanlara yöneliktir. Kesinlikle askerlere, Mehmetçikle karşı karşıya gelmeye yönelik değildir. Vatandaşımızın özellikle Trakya'da orduya olan, Mehmetçiğe olan sevgisi ve bakışı bambaşkadır. Kaldı ki tüm yurdumuzda böyledir. Mehmetçiğimiz bizlerden oluşan insanlardır. Ama birileri burada bu çetenin emirlerine göre hareket ediyorsa vatandaşımız bunların karşısında duvar olur. Nitekim 16 Temmuz sabahı Lüleburgaz gişelerinde yaşanan hareket böyle bir hareketti. Vatandaş burada biz buradan darbecilere gelecek desteğin karşısındayız demiştir. Ben buradan vatandaşımızı alnından öpüyorum. Burada yapılan darbecilere desteğe giden bir birliğe yapılan karşı duruştur.
Kırklareli'de önceki akşam olan ise yine burada bir hareketlilik olduğu yönündeki duyumlar üzerine vatandaşın nöbet tutmasıdır. Şu anda 81 ilde vatandaşlar demokrasi nöbeti tutuyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük sivil hareketlerden birisidir bu. Bunun içerisinde kırılan bir tek cam, yağmalanan bir tek işyeri yoktur. Akşamki olayda da gayet uygun bir şekilde bu konuda bir kaygı olduğu belirtilmiştir. İl Emniyet Müdürümüz bizatihi vekaleten gelen Tugay Komutanı ile görüşerek vatandaşın bu konuda bir endişesi olduğunu aktarmıştır. Tugay Komutan Vekili de çıkmış kaygı verici bir şey olmadığını ve olmayacağı, milletin yanında olduklarının teminatını vermiştir. Bunun ardından vatandaşlarımız Vilayet Meydanına geri dönerek demokrasi nöbetine devam etmiştir. Kırklareli'de Sayın Valimiz, Sayın Emniyet Müdürümüz, Sayın Jandarma Komutanımız, Vali Yardımcılarımız, tüm memurlarımız burada ki duruma son derece hakimdir. Burada da hiçbir vatandaşımızın bireysel ne bir olayı olmuş nede görülmüştür. Emniyet ve yargıda bazı tutuklamalar gerçekleşmiştir. Şu anda vatandaşlarımızın hiçbir rehavet ve gevşemeye mahal vermeden ülkemizin selameti için meydanlardaki varlığını Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın aksini söyleyene kadar istekleri doğrultusunda demokrasi nöbetini tutmaya devam etmelerini istiyorum.
Şunun altını çizmek istiyorum; Uzun yıllar konuşacağımız çok önemli bir süreçten geçiyoruz. TSK içinde Fethullahçı Terör Örgütü diye adlandırılan kökü dışarıda bu milletin varlığına, devletin varlığına, cumhuriyetin varlığına kasteden bir örgüt ile karşı karşıyayız. Bunun büyük kısmı milletin sağduyusu ile atlatılmıştır. Gerisi de atlatılacaktır. Ülke olarak bir bedel ödüyoruz ama bunun bir karşılığı da olacaktır. Ama bu millet bundan sonra darbecilerin karşısında olacağını göstermiştir. Bizler politikalarımızla istikrarlı ve kararlı bir şekilde yol almaya devam edeceğiz. Türkiye ne zaman hamleler yapmaya kalkışsa ayağımıza böyle dolanmaktadırlar. Bu PKK ile 40 yıldır vardı. Darbelerle, muhtıralarla bunlar devam etmektedirler. Şu bilinmelidir ki her darbe millet için başarısızlıktır çünkü darbeler hep geriye götürür. İnşallah bu sıkıntıdan da kurtulacağız."
Selahattin Minsolmaz'ın ziyaretine ilişkin video www.kirklartv.com'da
Son tutuklamalar
Dün de darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Kırklareli'nde 15 emniyet personeli açığa alındı.
Ayrıca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli 2 askeri personel daha gözaltına alındı. Bu arada alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen yarbay M.E ve Ş.T. ile başçavuş S.G. savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Niye böyle şeyler yapiyonuz bizim orda asker er çocuklarımiz var niye onlari korkutuyonuz bırakın emniyet güçleri alsin rütbelileri

  2. ÖNCE ATATÜRKÇÜ SUBAYLARI FETULLAHÇILARA TEMİZLETSONRA FETULLAHÇILARA DARBE YAPTIR BU SALAKLARI İNTİHAR ETTİR İKİSİNDENDE KURTUL NASIL AMATOPU TOPU 5000 KİŞİNİN KATILDIĞI BU MONTE DARBEYE SİZ İNANDINIZMI..?KARDEŞLERİM MESELE ORDU İDİ GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ONLARI DA SÜKLÜM PÜKLÜM YAPTILAR BEN YAPMADIM ABİ DEYİP AĞLAYAN ORDU..BU ORDUDAN BİR MATAH OLMAYACAĞINA GÖRE İŞ ŞİMDİ YENİ ORDUYU KURMAYA GELDİKAHROLSUN AMERİKA!!! UYUMAYA DEVAM EDELİMMİ ETMEYELİMMİ SİZ KARAR VERECEKSİNİZ