Kırklareli’nde Aşılama Seferberliği

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “aşı seferberliği” çalışmaları ilimiz merkezinde ilçelerinde ve köylerinde devam ediyor. 1 Haziran İtibariyle alınan karara göre 50-54 yaş grubu da aşılamaya dahil edilirken, engelli bireyler de risk grubunda oldukları için aşılanıyor. Aşılama işlemleri Aile sağlığı merkezlerinde, Kamu ve Özel Hastanelerinde ayrıca “Mobil Aşı Ekiplerince” köylerde gerçekleştirilirken, İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit aşı sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet etti. Cerit açıklamasında; “Sağlık Bakanlığımız öncülüğünde ülkemizde olduğu gibi ilimizde de “aşı seferberliği” başlatılmıştır. Böylece covid 19 ile mücadele en üst düzeyde sürdürülecektir. Aşı olarak Covid-19 Pandemisi ile mücadeleye destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aşı sırası gelen Kırklareli halkımıza da sesleniyoruz: Haydi Büyükler Aşıya” şeklinde konuştu.

Kırklareli'nde yeni tip korona virüsüyle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları Aile sağlığı merkezlerinde, Kamu ve Özel Hastanelerinde ayrıca “Mobil Aşı Ekiplerince” köylerde gerçekleştiriliyor.
Mobil Aşılama Ekipleri Köylerde
Aşı sırası gelen köylerde yaşayan vatandaşların aşıları mobil aşı ekiplerince yapıldığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, "Aile Sağlığı Merkezlerimizde Sinovac, tüm kamu ve özel hastanelerimizde vatandaşlarımızın tercihlerine göre Biontech/Pfizer veya Sinovac aşısı yapılmaktadır. Müdürlüğümüzce sahada aşı yapmak üzere oluşturulan 'Mobil Aşı Ekiplerimiz' köylerimizde 65 yaş üstü vatandaşlarımıza Sinovac aşısı uygulamaktadır" dedi.
“Aşı sırası gelen
Kırklareli
halkımıza da
sesleniyoruz:
Haydi Büyükler Aşıya!”
Köyler haricinde de aşılama çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekleyen Cerit, aşı sırası gelen vatandaşların aşı olması için çağrıda bulundu. Cerit açıklamsında şu ifadeleri kullandı; “Sağlık Bakanlığımız öncülüğünde ülkemizde olduğu gibi ilimizde de “aşı seferberliği” başlatılmıştır. Böylece covid 19 ile mücadele en üst düzeyde sürdürülecektir. 1 Haziran itibari ile 50-54 yaş grubu da aşılamaya dahil edilmiştir. Aile sağlığı merkezlerimizde Sinovac, tüm Kamu ve Özel Hastanelerimizde vatandaşlarımızın tercihlerine göre Biontech/Pfizer veya Sinovac aşısı yapılmaktadır. Müdürlüğümüzce sahada aşı yapmak üzere oluşturulan “Mobil Aşı Ekiplerimiz” köylerimizde 65 yaş üstü vatandaşlarımıza Sinovac aşısı uygulamaktadır. Aşı olarak Covid-19 Pandemisi ile mücadeleye destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aşı sırası gelen Kırklareli halkımıza da sesleniyoruz: Haydi Büyükler Aşıya!”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol