Kırklareli’nde 768 öğrenci ilk kez sinemaya gitti

Tüm Türkiye çapında gerçekleştirilen “Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği” projesi kapsamında, 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri sinemada film izlemenin tadına vardı. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleşen etkinlik 22 Ekim ile 22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde 758 bin 798 öğrenci sinema ile buluştu. Bu sayı ilimizde 3 bin 337 olarak açıklanırken, 768 öğrenci ise sinema ile ilk kez bu etkinlikte tanıştı.

Millî Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığı ile gerçekleştirilen proje sayesinde, öğrencilerimizde ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencilerimizi hayata hazırlamak, kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünü geliştirmesine imkan sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek, sinema salonlarında ücretsiz film gösterimi yapılarak genç neslin kültür-sanat hayatına katılımı ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlandı.
427 bin 335 öğrenci
sinema ile tanıştı
Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılan açıklamada; “Millî Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile Türkiye Belediyeler Birliği arasındaki "Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor Etkinliği" iş birliği protokolü kapsamında, Türkiye genelinde 758 bin 798 öğrenci sinema ile buluştu. Öğrencilerin 427 bin 335´i ilk defa sinemada film izleme fırsatı yakaladı.
Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında "Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor Etkinliği" iş birliği protokolü ile tüm temel eğitim öğrencilerine, bulundukları illerdeki sinemalarda ücretsiz film izleme imkânı sağlandı. Bu çalışmayla genç neslin, kültür-sanat hayatına katılımına ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı verilmesi amaçlandı. Protokol kapsamında Türkiye Belediyeler Birliğince öğrencilerin sinemalara ulaşımları sağlanırken, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesi ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneğince de sinema salonları organize edildi” ifadelerine yer verildi.
Proje önümüzdeki yıl da
devam edecek
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi; “Ülke genelinde özellikle sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8´inci sınıf öğrencilerinin ücretsiz film izlemesi sağlandı.
Bu kapsamda, 753 bin 798 öğrenci sinema ile buluşurken bunlardan 427 bin 335´i ilk defa bu imkanı elde etti. Projenin başlatıldığı 22 Ekim-22 Aralık 2017´de Türkiye genelinde en çok sinemaya giden öğrenci sayısı, Bursa´da kaydedildi.
34 bin 189 öğrencinin sinema ile buluştuğu Bursa´yı sırasıyla 29 bin 622 öğrenci ile Mersin, 27 bin 526 öğrenci ile Adana, 26 bin 10 öğrenci ile Ağrı ve 24 bin 879 öğrenci ile Şanlıurfa izledi.
Projenin, 2018-2019 eğitim öğretim yılında da devam etmesi hedefleniyor.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol