Kırklareli'nde 71 kişi tutuklandı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kırklareli Adliyesi'nin web sitesinden yaptığı basın açıklamasında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, Anayasayı ihlal, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan" suçlarından 71 kişinin tutuklandığını duyurdu

15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe teşebbüsü ile ilgili soruşturma tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda ilimizde toplam 71 kişi tutuklandı.
Konu hakkında yazılı olarak bir basın açıklaması yapan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz konu hakkında şu bilgileri verdi;
"15.07.2016 tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafında cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngürdüğü düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda; Anayasal düzeni değiştirmeye çalışan darbeciler ile FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik Kırklareli merkez ve mülhakat Cumhuriyet başsavcılıklarımızca yürütülen adli soruşturmalar kapsamında;
Kırklareli merkez ve mülhakat adliyelerinde görevli hakim-C.Savcılarından; - 19 Hakim-Cumhuriyet Savcısı tutuklanmış, - 2 Hakim hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından; - 3 Askeri personel (1 tuğgeneral, 2 yarbay) tutuklanmış, - 4 Askeri personel (yarbay, yüzbaşı v.b.) hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.
Kırklareli İl Jandarma Komutanlığından; - 2 Askeri personel (2 yarbay) tutuklanmış, - 1 Askeri personel (1 yüzbaşı) hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.
Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından; - 40 Askeri personel (1 tuğgeneral, yarbay, binbaşı v.b.) tutuklanmış, - 130 Askeri personel hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.
Kırklareli İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde görev yapan; - 6 Öğretmen tutuklanmış, - 14 Öğretmen hakkında gözaltı kararı verilmiş, - 38 Öğretmen hakkında da adli kontrol kararı verilmiştir.
Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli; - 1 Polis hakkında tutuklama kararı verilmiştir.
Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli; - 1 Polis hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.
Lüleburgaz ilçesi kamu kurumunda görevli; - 1 Mühendis hakkında gözaltı kararı verilmiştir. "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, Anayasayı ihlal, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan" suçlarından Cumhuriyet başsavcılıklarımızca yürütülen soruşturmalar kapsamlı olarak adil ve hızlı bir şekilde devam etmekte olup, Kamuoyumuzun yanlış bilgilendirilmemesi adına, iş bu basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
FETÖ ile bağlantılı kurumlar
kapatılıyor
Kırklareli'nde 4 eğitim kurumu, 4 dernek ve 1 vakıf kapatıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiyesiyle Bakanlar Kurulu tarafından alınan OHAL kararına ilişkin ilk kararname dün Resmî Gazete'de yayımlandı. Kararname sonucunda FETÖ/PDY ile bağlantılı 35 sağlık kuruluşu, 19 sendika, 15 vakıf yükseköğretim kurumu, bin 229 vakıf ve dernek kapatıldı. Kırklareli'nde ise 4 eğitim kurumu, 4 dernek ve 1 vakıf kapatıldı. İşte kapatılan kurumlar: Özel İnci İlkokulu(Lüleburgaz), Özel İnci Ortaokulu(Lüleburgaz), Tuna İlkokulu(Merkez), Tuna Ortaokulu(Merkez), Hızırbey Eğitim ve Kültür Vakfı, Trakyalı Yönetici ve Sanayici ve İşadamları Derneği, Gonca Eğitim, Kültür, Çevre ve Dayanışma Derneği, Kırklareli Aktif Medya Mensupları Derneği, Lüleburgaz İşadamları Derneği.
Kapatılan Hızırbey Eğitim ve Kültür Vakfı'nın bütün mal varlığı bedelsiz olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol