Kırklareli’nde 5.563 kişi aşılandı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Türkiye’de iller bazında gerçekleştirilen aşı dağılımını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Koca bu çerçevede Kırklareli’nde 5.563 kişinin aşılandığını duyurdu. Türkiye çapında toplamda 1 milyon 200 bin’den fazla vatandaşın aşılandığını vurgulayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Pazartesi gününden itibaren bunu canlı olarak takip edebileceksiniz.” dedi.

Kırklareli’nde şu ana kadar 5.563 kişiye aşı yapıldı. İller bazındaki aşı dağılımını kamuoyuyla paylaşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ülkemizde 1 milyon 200 bin’den fazla vatandaşın aşılandığını açıkladı. Pazartesi gününden itibaren aşı dağılımının canlı olarak takip edilebileceğini duyuran Bakan Koca, “En çok sağlık çalışanımızın bulunduğu İstanbul’da 224.000’den fazla kişi aşı oldu.” dedi.
Bununla birlikte Trakya bölgesinde yer alan Edirne’de 8.693, Tekirdağ’da ise 13.542 kişiye aşı yapıldı.

Öte yandan Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’de önceki gün yaptığı açıklamayla ilimizde aşılama programının ikinci adımının başladığını duyurdu. İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmesinde, “İlimizde huzurevleri, engelli ve bakım evlerinde kalanlar ile bu kurumlarda çalışan görevlilerin ve 90 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanmasına başlanmıştır. Aşı olmak isteyen 90 yaş üstü vatandaşlarımız Alo 182 hattını arayarak ya da MHRS web/mobil uygulamalarından randevu oluşturarak başvurularını yapabilirler. Başvurular sistem üzerinden takip edilecek ve aşı ekiplerimiz ikamet adreslerine giderek, vatandaşlarımızın aşılarını yapacaklardır. Aşılama işlemi ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Covid 19 Bilgi ve Danışma Hattımızın 212 01  21 nolu telefonu arayarak bilgi alabilirler. “ ifadelerine yer verdi. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol