Kırklareli’nde 53 bin 372 öğrenci karne aldı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yarı Yılı öğrencilerin okullarda karnelerini almalarıyla başladı. Kırklareli Merkez de Vali Birol Ekici ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’ın katılımıyla Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Vali Birol Ekici, Milli Eğitim Müdürü Kalkan ve öğretmenler öğrencilere karnelerini ve hediye kitaplarını verdi. Kırklareli’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yarı Yılı ile birlikte 53 bin 372 öğrenci ve 3 bin 833 öğretmen dün itibariyle tatile girdi. Okullar 6 Şubat Pazartesi günü açılacak.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yarı Yılı 20 Ocak 2023 Cuma günü öğrencilerin karnelerini almalarıyla başladı. Kırklareli’nde protokolün katılımıyla düzenlenen karne töreninin adresi Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulu idi. Vali Birol Ekici, İl Mili Eğitimi Müdürü Hüseyin Kalkan öğretmenler okulda öğrencilerin karnelerini dağıttı. Çocuklara ayrıca yarıyıl okuyarak değerlendirmeleri için birer de kitap hediye edildi.
Vali Birol Ekici karne dağıtımı öncesi okul bahçesinde öğrenci ve öğretmenler tarafından karşılandı. Vali Ekici karne töreni öncesi okul bahçesindeki velilerle sohbet etti. Ardından sınıflara geçerek karne dağıtımını gerçekleştirdi. Öğrencileri tebrik ederek iyi bir tatil geçirmelerini, kendilerine verilen kitapları okumalarını önerdi.
Kırklareli’nin eğitim
öğretim verileri
Cuma günü itibariyle 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı yarıyılını sorunsuz bir şekilde tamamlanırken İlimizde 53 bin 372 öğrenci ve 3 bin 833 öğretmen, yarıyıl tatiline ayrıldı.
2022 yılında ilimizde 4 bin 204 öğrenciye günlük ücretsiz yemek verildi. Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda, 06 Şubat 2023 tarihinden itibaren 2. Yarıyılının başlamasıyla birlikte 8 bin 352 öğrenciye ücretsiz yemek verilmesi planlandı.
Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında, Kırklareli’nde 11 adet Köy Yaşam Merkezi oluşturuldu. Buralarda 19 farklı alanda kurs açılarak toplamda 291 kursiyer çeşitli dallarda eğitim aldı.
İlimizde kütüphanesi olmayan okullara 93 adet kütüphane yapıldı ve kütüphanesiz hiçbir okul kalmadı. İl geneli okul kütüphanelerinin tamamında toplamda 206 bin adet kitap bulunuyor.
2022 yılında Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarında açılan toplamda 3 bin 93 kursta 58 bin 938 kursiyer çeşitli alanlarda eğitim aldı.
Aile Okulu Projesiyle, açılan 111 kursta 2 bin 301 aileye ulaşıldı ve sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konularda eğitim verildi.
Açılan 531 adet kursta toplamda 12 bin 767 kişiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’dan y
arıyıl mesajı
Okulların yarıyıl tatiline germesi ile birlikte Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’da bir mesaj yayımlayarak öğrencilere ve velilere seslendi. Kalkan mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenler ve saygıdeğer velilerimiz; 2022- 2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamlamış bulunuyoruz.
Sevgili öğrencilerim, okulların bir hayat sahnesi olduğunu unutmayınız. Hayat okulu içerisinde başarılar da başarısızlıklar da vardır. Karneniz, bu eğitim ve öğretim yılında alınan tüm notlarınızın ortalamasıdır ve derslerdeki akademik bilgi düzeyini gösterir. Kendinizi iyi tanıdığınız ve çalıştığınız takdirde daima başarılı olacağınıza dair inancınızı asla yitirmemelisiniz. Yarıyıl tatilini; hem dinlenmek hem de kendinizi, yaşadığınız çevreyi tanımak, ilgi alanlarınıza göre dünyada yaşanan gelişmeleri daha yakından takip etmek için de bir fırsat olarak görmenizi isterim. Bol bol kitap okuyarak sağlık ve mutlulukla güzel bir tatil geçirmenizi dilerim.
Bugünün ve yarının tüm alanlardaki başarıları, eğitimin esas uygulayıcıları öğretmenlerin eliyle olacak. Bu amaçla emeklerini ortaya koyan, şehrimizde görev yapan tüm öğretmenin her birine ayrı ayrı teşekkür eder, huzurlu bir tatil dilerim.
Kıymetli velilerimiz, çocuklarımız, bizim en değerli varlıklarımızdır. Onlar için ne kadar çok çalışsak azdır. Sizlerin de bu bilinçle her zaman olduğu gibi geride bıraktığımız eğitim ve öğretim döneminde de çocuklarınızın yanında olduğunuzun farkındayız. Göstermiş olduğunuz üstün gayret ve fedakârlıkların devam etmesi temennisindeyiz.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre okullarımız 20 Ocak 2022 günü kapanacak ve 6 Şubat 2022 günü açılacak. Sevgili öğrencilerimizi, değerli meslektaşlarımı ve kıymetli velilerimizi kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde dinlenmiş olarak ikinci dönemde tekrar buluşmak ümidiyle. Hepinize iyi tatiller diliyorum.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol