Kırklareli'nde 51.868 öğrenci için ders zili çaldı

2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı dün törenlerle başladı. İlköğretim Haftası kutlamaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, tüm okul/ kurum müdürleri, merkezdeki tüm ortaokulların bayrak ve flamaları; Atatürk Ortaokulu, İstiklal Ortaokulu, Fahri Kasapoğlu Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Ahmet Mithat Ortaokulu'ndan 30'ar kişilik öğrenci grupları ile bu okullardan 2'şer öğretmenden oluşan kortejin, Dingiloğlu Parkı önünde toplanarak, saat 09.00'da davul-zurna eşliğinde Mustafa Kemal Bulvarı, Fevzi Çakmak Bulvarı'nı takiben Özgürlük ve Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtı'na yürümesiyle başladı.
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, saat 09:30' da, beraberinde İl Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte Özgürlük ve Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve şanlı bayrağımız göndere çekildi.
Burada gerçekleşen törenin sonrasında ise saat 10.30'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda kutlama programı gerçekleştirildi. Kutlama programına Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, İl Müdürlüğü yöneticileri, idari-mülki amirler, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım gösterdiler. 
Kutlama programı ilk olarak Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimiz anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Kalkan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kalkan konuşmasında şunları kaydetti;
İlköğretim haftasının kutlandığı bu günde, Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin ancak bilgi ile mümkün olacağının bilinciyle 2022-2023 eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Uzun bir yaz tatilinin ardından, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte yeniden eğitim-öğretime başlamanın, ilköğretim haftasını birlikte kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bugün ilimiz genelinde okul öncesinde 5.646, ilkokulda 15.835, ortaokulda 14.688 olmak üzere toplam 36.169 öğrencimiz ilköğretime, 15.699 öğrencimiz ortaöğretime olmak üzere toplam 51.868 öğrenci ve 3.256 öğretmen, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına başlamıştır. Herkes tarafından biliniyor ki, eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk hâlinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." sözüyle eğitimin önemine işaret etmiştir.
Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Sevgili öğrenciler, sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerinizin sıcacık yüreklerine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız. Kıymetli meslektaşlarım, "Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır." sözünden hareketle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimizin yetişmesinde göstereceğiniz fedakârlık ve gayretten hiçbir kuşkumuz yoktur. Değerli veliler; sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarımızı, Türk Millî Eğitim amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Şunu biliniz ki, bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda ve yüreğimizde hissediyoruz."
Ardından Kırklareli Valisi Birol Ekici bir konuşma yaptı. Vali Ekici, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımızı hatırlatarak, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında okuma yazma oranının yüzde 10'larda olduğunu bugün ise yüzde 98'lere ulaştığını belirtti. Ülkemizin eğitim alanında büyük bir mesafe katettiğini, bütçede en yüksek payın eğitime ayrıldığını söyledi. Kırklareli'nin ise eğitimde çok iyi bir durumda olduğunu ancak bunun yetmeyeceğini ifade eden Vali Birol Ekici, hep birlikte çok çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Vali Ekici Öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diledi.
4.Sınıf öğrencileri tarafından, 1.sınıf öğrencilerine "Okula Hoş Geldiniz" çiçeğinin sunulması, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile sona erdi. Vali Birol Ekici, daha sonra beraberindekiler ile birlikte derslikleri gezdi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol